Je wilt een reclamebord, lichtbak, uithangbord of reclamezuil van metaal laten maken. Wat zijn dan de opties? Ik zet enkele mogelijkheden ter inspiratie voor je op een rij.

 

#1 Kies voor staal, RVS, cortenstaal of messing

Elke metaalsoort in de vorm van plaatmateriaal is bruikbaar voor reclame-uitingen. De meest gebruikte materialen voor reclameborden, uithangborden en lichtbakken zijn: normaal staal, cortenstaal en roestvrij staal (RVS).

Dan zijn er nog de zogenoemde ‘luxe legeringen’ zoals messing, een prachtige metaalsoort die opvalt door de gouden uitstraling.

#2 Maak je reclamebord in een kleur naar keuze

Een metalen lichtbak, reclamebord, uithangbord of reclamezuil is leverbaar in elke kleur. Normaal staal wordt altijd gespoten of gepoedercoat, dit gebeurt over het algemeen in één kleur. Kies je voor spuitwerk, dan kun je meerdere kleuren toepassen.

Roestvrij staal (RVS), cortenstaal en messing hoeven niet gecoat te worden. Bij deze materialen kun je de kleur van het metaal laten spreken.

Bord van metaal
Reclamebord van messing: de belettering is strak uitgesneden met behulp van lasertechnologie. Het materiaal is vervolgens gepolijst voor een luxe glans.

#3 Laat je logo uitsnijden

Elk logo, elk lettertype en elk ontwerp is uit te snijden in metaal. Dat gebeurt met behulp van lasertechnologie. Lasersnijden is een relatief heel goedkope manier om welke vorm dan ook, uit te snijden uit een plaat. Dat ziet er megastrak uit.

#4 Val op met een lichtbak

Denk eens verder dan een reclamebord, maak er een lichtbak van! Bij een lichtbak plaatsen we een stuk perspex achter de metalen plaat. Vervolgens wordt de bak aan de binnenkant verlicht met LED-verlichting.

#5 Varieer met de vorm

Er is met metaal zoveel meer mogelijk dan een vierkant reclamebord of uithangbord alleen. Wees creatief! Hier wat ideeën.

  • Je kunt de metalen plaat rond laten buigen.
  • Laat de plaat ‘zetten’ tot een bak.
  • Zo’n bak kun je dan weer op pootjes zetten.
  • Maak er een complete reclamezuil van!
  • Of hang de bak aan je gevel.

Qua formaat zijn er geen beperkingen aan je metalen reclamebord of -bak. Ontwerp het maar en we kunnen het maken.

Duurzaam en onderhoudsvrij

Metaal is de meest duurzame materiaalkeuze voor jouw reclame-uiting. Een sticker of banner slijt al snel, terwijl een metalen reclamebord er strak uit blijft zien. Gepoedercoat staal blijft jarenlang mooi, in weer en wind. RVS, cortenstaal en messing zijn volledig onderhoudsvrij.

Laat een metalen uithangbord of reclamebord maken

Wil je een metalen reclamebord, lichtbak, uithangbord of reclamezuil laten maken? Metaalbedrijf Stuk van Staal realiseert jouw idee vlot en vakkundig. De kosten vallen reuze mee. Neem gerust contact met me op, dan nemen we de wensen en mogelijkheden door.