Vintage dakdrager voor Peter Post ploegwagen

Dakdragers

Ontwerp Uitvoering

11 juni 2019

2500 x 1500 mm

Staal, thermisch verzinkt Afwerking: Meerlaagse poedercoating

Vintage dakdrager, op maat gemaakt
voor Peter Post ploegwagen
uit begin jaren '80.

Dakdrager voor vier tot zes racefietsen

Professionele stalen fietsendrager

Deze stalen dakdrager biedt ruimte aan vier complete fietsen (plaatsing van zes fietsen is mogelijk) en vijf reservewielen. Hierbij staan de achterste fietsen zo laag mogelijk, zodat het hatchback-model van de auto benadrukt wordt. De framesteunen zijn inklapbaar, zodat het frame er gestroomlijnd uitziet als het niet in gebruik is.

Fietsendrager met retro uitstraling

De dakdrager is door metaalbedrijf Stuk van Staal op maat gemaakt voor deze Mercedes. Het rek volgt zoveel mogelijk de lijnen van de auto. De retro uitstraling past bij begin jaren ’80, toen deze Mercedes door Peter Post, ploegleider van wielerteam TI Raleigh, bestuurd werd.

Geheel in stijl werd destijds vaak een reclamebord voorop gemonteerd, dat wat weg heeft van een spoiler. Dit hebben we geïmiteerd.

Racefietsen op achterklep

Bijzonder aan deze dakdrager is dat een deel van de drager op het dak staat, en een deel op de achterklep. Daarbij zat de uitdaging in het kunnen openen van de achterklep als er racefietsen op het rek staan. Dit is gerealiseerd door draaiende delen aan elkaar te verbinden. Hierdoor wordt een deel van het frame opgetild zodra de achterklep open gaat.

Thermisch verzinkt en gepoedercoat

Dit fietsenrek is thermisch verzinkt en daarmee zeer duurzaam, zodat het decennialang mee kan gaan. Vervolgens is het behandeld met een speciale primer en vervolgens zwart glanzend gepoedercoat. Deze afwerking is stootvast en daarmee de beste keuze voor intensief gebruik.

Fietsendrager oldtimer Mercedes ploegleiderswagen
Dakdrager klep open
Retro fietsendrager voor racefietsen

“De klant wilde de racefietsen zo ver mogelijk aan de kant
en achter elkaar kunnen plaatsen, zonder het uiterlijk van
de auto geweld aan te doen. Het moest een elegant
geheel blijven en dat is gelukt.”

Laswerk voor dakdrager
Steun stalen dakdrager
Dakdrager voor achterklep
Fietsendrager voor TI Raleigh Mercedes ploegwagen
Raleigh ploegleidersauto John van Ierland

Eigenaar John van Ierland verhuurt deze Mercedes met retro dakdrager voor evenementen. Kijk voor meer informatie op zijn wegbsite Woordmagie.nl.

Dakdrager op maat laten maken

Heb je een oldtimer en zoek je een stalen fietsenrek met een retro uitstraling? Wil je meerdere racefietsen kunnen vervoeren op het dak van je auto? Neem dan contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal. Na overleg maak ik een fietsendrager die voldoet aan al jouw wensen.