Trapje met roede voor kledingkast

Trappen

Trappen: 230 cm hoog, 38 cm breed Roedes: 2,50 meter lang

17 december 2020

lassen, zagen slijpen montage

Stalen kokerprofiel Eikenhout Zwarte poedercoating

Twee elegante, verschuifbare trapjes met
roede, om de bovenste vakken van een
kledingkast te kunnen bereiken.
Strak stalen trapje voor kledingkast

Sierlijke stalen trapjes voor in huis

Projectbeschrijving

Deze klanten hebben een prachtige walk-in closet, met aan weerszijden twee kledingkasten tot aan het plafond. Zij willen op een elegante manier bij de bovenste kastjes kunnen komen. Twee identieke stalen ladders – voor iedere garderobekast één – vormen de oplossing.

De verschuifbare trapjes zijn 2,30 meter hoog en hangen over een roede van 2,50 meter lang. Ze zijn verplaatsbaar door ze op te tillen of te verschuiven over de rails.

Luxe verschuifbaar trapje met roede

Strak trapje van staal met houten tredes

Op het staal heb ik fraaie houten tredes toegepast. Deze worden vervaardigd door meubelmaker Ralph Herbers, waar ik graag mee samenwerk.

Dankzij de tredes zijn de ladders comfortabel om met blote voeten op te staan. Een stang van koud staal zou een stuk minder aangenaam zijn geweest.

De tredes maken het trapje wat huiselijker, maar nog altijd even slank en strak. Doordat de tredes aan de onderkant taps toelopen, blijft het trapje sierlijk ogen.

Deze houten tredes zijn zwart, maar ze kunnen ook in bijvoorbeeld blank eiken of een andere kleur worden uitgevoerd.

Trapje voor boekenkast of kledingkast
Design trapje van zwart staal voor garderobe

Precisiewerk voor stalen roede

De kunst voor mij was om de steuntjes van de twee roedes precies op de juiste plek te krijgen. De steuntjes moesten namelijk worden bevestigd tegen de kopse kanten van de verticale kastdelen, een oppervlakte van slechts 18 millimeter breed.

Ik heb 16 millimeter brede steuntjes gemaakt. Die moesten in het hart van het hout komen. Bovendien moesten ze precies recht staan, anders zie je dat meteen. Aangezien ik de steuntjes van tevoren vast las, kan ik hun positie naderhand niet meer corrigeren. Het buigen van de wandsteunen van de roedes diende ook heel zorgvuldig te gebeuren.

Om dit te laten slagen, moest ik zeer nauwkeurig inmeten en heel netjes en rustig werken. Ik haal daar veel voldoening uit. Zeker als het resultaat ernaar is!

Verschuifbaar trapje voor kledingkast, keuken of boekenkast

De haken waarmee de trapjes over de roede hangen, zijn aan de binnenkant netjes beschermd met vilt.

Minimalistische zwarte ladder

Beide ladders en roedes zijn fijnstructuur gepoedercoat in de kleur RAL 9005: gitzwart. Die kleur benadrukt het strakke, minimalistische design. De kleur is niet zo prominent aanwezig en past daardoor in elk interieur.

Roede voor verschuifbaar trapje
Stalen ladder voor garderobe, boekenkast of keuken
Luxe zwarte ladder van staal
garderobe trapje

Stalen trap voor kledingkast of keuken

Wil je een stalen trap of ladder laten maken, bijvoorbeeld voor een keuken, kledingkast, boekenkast, wijnkelder of bibliotheek? Neem gerust contact op met Metaalbedrijf Stuk van Staal.

Samen bespreken we jouw wensen, de toepassing van het trapje en de ruimte waarin het komt te staan. Je kunt alle details zelf bepalen. Voorbeelden van opties die je kunt overwegen:

  • kleur naar keuze
  • houten tredes
  • extra haken om het trapje na gebruik weg te hangen
  • de hoek waarin het trapje staat: van recht tot heel schuin.

Het resultaat is een sierlijk, functioneel en perfecte afgewerkt trapje: een echte meerwaarde voor je interieur.