Taatsdeur van grijs staal

Deuren

Ontwerp Productie Montage

31 maart 2022

2,40 x 1 meter

Stalen HOP-profiel Veiligheidsglas

Twee stalen grijze taatsdeuren met een
open uitstraling, die de huiskamer en
werkkamer afsluiten van de hal.

Twee identieke stalen taatsdeuren

In een appartement mocht ik twee identieke, stalen taatsdeuren plaatsen. Één tussen hal en werkkamer, en één tussen hal en woonkamer.

Ik ben gaan kijken en heb een ontwerp voorgesteld met een groot middenstuk in de vlakverdeling. Dit versterkt de open uitstraling van deze slanke deuren. Bijzonder zijn de verticale handgrepen, die zich uitstrekken over de gehele lengte van de deuren.

Grijze poedercoating

Gekozen is voor een grijze poedercoating. Dat oogt een stuk minder hard dan het veel gebruikelijkere zwart, terwijl je nog steeds het fraaie effect van een stalen deur in je interieur hebt. Het gevoel blijft dat van een open ruimte met een grafisch element erin.

Bij een grijze afwerklaag zijn imperfecties uit den boze.

Bij deze grijze kleur is het extra belangrijk dat de deuren perfect gemaakt en afgewerkt zijn, want je ziet elke imperfectie heel goed. Zwart camoufleert beter. Mijn standaard is dermate hoog, dat grijs ook heel mooi uitpakt.

Stalen taatsdeur zonder zichtbare naden

De taatsdeuren zijn gemaakt met gebruik van het HOP-profiel. Ze zijn zo slank mogelijk uitgevoerd.

De stalen frames zijn super vlak geslepen. Je ziet zo min mogelijk lassen en er zijn geen zichtbare naden. Hierdoor zien de deuren eruit als uit één geheel gemaakt. Alle hoekjes heb ik netjes met de hand uitgevijld om ze zo strak mogelijk te krijgen. De deuren zijn perfect passend gemaakt.

Sluitmechanisme blind weggewerkt

Een taatsdeur geeft een enorm gevoel van ruimtelijkheid, omdat er geen kozijn is. Wel heeft een taatsdeur een wat hogere onderdorpel, omdat hier het mechanisme voor openen en sluiten in verwerkt wordt.

Het mechanisme voor open en sluiten heb ik zo goed als blind weggewerkt in de onderkant van de deur. Het enige wat je nog van ziet, zijn één schroefje en twee gaatjes aan de zijkant. De gaatjes zijn nodig om de deur eventueel af te kunnen stellen.

Stalen afwerkplaatje voor plinten

Voor de plinten heb ik een stalen overzetprofiel gemaakt in dezelfde kleur als de deuren. Het stucwerk was daar namelijk niet helemaal netjes en de uiteindes van de plinten waren ook niet puntgaaf. Nu is het meteen netjes en stootvast afgewerkt.

Stalen deur sluit automatisch én kan open blijven staan

Handig: de stalen taatsdeur sluit automatisch, tenzij je hem doorduwt tot 90 graden. Dan blijft hij open staan. Dankzij deze optie kan mijn klant desgewenst heel eenvoudig zijn gang betrekken bij de woonkamer, wat de ruimtelijkheid nog verder vergroot.

Stalen taatsdeur op maat laten maken

Een stalen taatsdeur is een blikvanger voor elke woning en ruimte. De deur creëert maximale openheid en een interessant lijnenspel. Of je nu gaat voor minimalistisch of juist houdt van ornamenten, samen ontwerpen we jouw ideale deur.

Alle kleuren poedercoating zijn mogelijk en daarnaast kun je kiezen uit allerlei soorten figuurglas. Graag kom ik op locatie kijken en meedenken over de mooiste oplossing. Metaalbedrijf Stuk van Staal staat garant voor een perfect passend en afgewerkt eindresultaat. Neem gerust contact met me op, dan gaan we aan de slag!