Haardhoutopslag hexagon honingraat

Specials

Snij en zetwerk Laswerk Montage

18 december 2020

75 cm diep, 88 cm doorsnede Dikte plaatmateriaal: 2 mm

Cortenstaal

Deze zeshoekige bakken voor haardhoutopslag
passen perfect in elkaar en vormen zo een
strakke honingraatstructuur.
Zeshoekige haardhoutopslag honingraat structuur

Design haardhoutbakken van cortenstaal

Projectbeschrijving

De klanten wilden hun haardhout in de tuin opslaan, maar ze wensten wat anders dan ‘gewone’ rechthoekige of vierkante bakken. Ze waren gecharmeerd van de hexagon. Een intrigerende vorm die voorkomt in de natuur, namelijk in de honingraten van bijen.

Ik ben aan de slag gegaan met zeshoekige haardhoutbakken van cortenstaal. Gestapeld vormen ze een levensgrote honingraat. De bakken zijn diep genoeg om er twee rijen haardhoutblokken achter elkaar in te kunnen leggen.

Hexagon haardhoutopslag cortenstaal

Haardhoutbakken passen perfect in elkaar

Het was niet makkelijk om zes keer precies een hoek van 30 graden te maken. De maten moeten precies kloppen, anders passen de houtopslagbakken niet goed in elkaar. Dat is gelukt. De vijf haardhoutbakken zijn perfect aan de maat en sluiten naadloos op elkaar aan.

Stalen bak voor haardhout opslag
Bakken voor haardhout zeshoekig van cortenstaal

Strak gelast en geslepen

Van zichtbare bouten en naden is bij deze cortenstalen haardhoutbakken geen sprake. Elke bak bestaat oorspronkelijk uit twee delen plaatmateriaal, dat is ‘gezet’ ofwel gevormd. Die twee delen heb ik tegen elkaar gezet en helemaal gelast.

Ook de gezette hoekjes waar oorspronkelijk een naadje te zien was, zijn netjes dichtgelast. Vervolgens heb ik alle lassen vlak geslepen, zodat het object optisch één geheel wordt.

De hexagon-vormige bakken maken van deze houtopslag een echte eyecatcher in de tuin.

Duurzame houtopslag

De vijf bakken zijn op hun kant gezet en ter plekke gekoppeld met een thermisch verzinkt boutje. In de onderkant heb ik gaatjes geboord, zodat eventueel regenwater eruit kan lopen. Op deze manier kunnen de haardhoutbakken de komende vijftig jaar zeker nog zo staan.

Moderne hippe haardhout opslag in de tuin
Cortenstalen haardhout kast
Diepe honingraat bakken voor haardhout
Haardhout kast van cortenstaal in hexagon
Houtopslag stijlvol, strak en modern voor in de tuin

Cortenstaal op maat laten maken

Cortenstaal is ideaal voor de aankleding van tuinen, denk aan tuinmeubilair, haardhoutopslag, plantenbakken en sierschuttingen.

Het materiaal is in de aanschaf wat duurder, maar daar staat tegenover dat het niet gepoedercoat of verzinkt hoeft te worden. Onder de streep is cortenstaal daardoor veel goedkoper dan gewoon staal.

Het grote voordeel is: je hebt er geen onderhoud aan én het gaat verschrikkelijk lang mee. Cortenstaal heeft bovendien een natuurlijke, warme uitstraling die harmonieert in bijna elke tuin.

Neem voor jouw (corten)stalen tuinaankleding gerust contact op met Metaalbedrijf Stuk van Staal. Na het doorspreken van de wensen bepalen we het ontwerp en maak ik het object perfect op maat.