Slanke stalen ladder voor vide

Trappen

Ontwerp Productie

6 oktober 2022

390 mm breed, 2,20 m hoog

Staalkoker Zwarte poedercoating, fijnstructuur

Deze superslanke stalen ladder neemt
niet veel ruimte in, maar is wel in de
buurt als je 'm nodig hebt.

Review:

‘Wij hebben bij Bart een stalen ladder besteld voor toegang naar onze vliering. We zijn er erg blij mee! Bart denkt met je mee en is vlot in zijn communicatie. Product is van hoge kwaliteit. Wij gaan zeker vaker bestellen als wij iets van staal willen laten maken!’

Mw. Van de Sanden, november 2020

Minimalistische stalen ladder

Projectbeschrijving

De klant wilde een ladder om op haar vliering in het tuinhuis te komen. Een compacte oplossing was gewenst, want de ladder wordt niet elke dag gebruikt en hangt in een vrij kleine ruimte. Het doel kortom: een ladder die niet veel ruimte inneemt, maar wel in de buurt is als je ‘m nodig hebt.

Ik ontwierp een stalen ladder met twee beugels aan de bovenkant en een roede. Hang je het trapje met de bovenste beugel over de roede, dan komt hij schuin te staan en kun je ‘m beklimmen.

Hang je de onderste beugel over de roede, dan komt de ladder netjes parrallel aan de muur te hangen. Het trapje ziet er dan uit als een minimalistisch rek aan de wand.

Trap van staal aan roede
De constructie van dit stalen trapje is
eenvoudig en minimalistisch. Door
middel van twee beugels en een roede
zet je de ladder eenvoudig schuin weg
of berg je 'm netjes op.

Roede over gehele breedte

De roede loopt over de gehele breedte van de toegang tot de vide. Je pakt het trapje eenvoudig op en zet ‘m weg waar je wilt, en dan kun je gewoon naar boven lopen.

Treden van slanke stalen kokers

De tredes zijn gemaakt van slanke stalen kokers, wat de minimalistische uitstraling versterkt. Het trapje is daardoor wel minder comfortabel om te beklimmen op sokken of blote voeten. Wil je meer comfort, dan kun je ook kiezen voor een ladder met brede staalstrips als tredes, of een trapje met luxe houten tredes.

Steuntjes met beschermend vilt

De ladder heeft aan de onderkant twee haakse steuntjes die tegen de muur afsteunen als je ‘m weghangt. Daardoor hangt het trapje netjes parrallel aan de muur. Vilt voorkomt dat het stucwerk beschadigt raakt.

De uiteindes van de staalkokers zijn dichtgelast, om de bevestiging van beschermend vilt mogelijk te maken. Dat vind ik veel mooier dan een lelijke plastic dop in een koker.

Lassen vlakgeslepen

Alle lassen zijn perfect vlak geslepen en, in het geval van hoeklassen, zo netjes mogelijk gelast, zoals te zien is op bovenstaande foto van de steuntjes. Zowel ladder als roede zijn voorzien van een zwarte poedercoating in fijnstructuur, met als resultaat een strak, modern eindproduct.

Verstelbare zwarte trap met roede
Slanke stalen trap met stalen tredes
Strakke stalen zwarte ladder voor vide

Stalen ladder op maat laten maken

Een stalen designladder is een handig en een stijlvol element voor jouw vliering, opslagruimte, vide, slaapkamer of kantoor. Je kunt alles zelf bepalen, van de maten van ladder en roede, tot de onderdelen zoals wieltjes en luxe houten tredes.

Wil je een zwart trapje, een andere kleur of juist het blanke staal laten zien? Houd je van een strakke afwerking of een ruigere, meer industriële uitstraling? Metaalbedrijf Stuk van Staal levert maatwerk en dat betekent: geheel naar jouw wensen. Graag vertel ik je meer over de mogelijkheden.