Ladder op wieltjes voor stapelbed

Trappen

Ontwerp Lassen, slijpen Montage

9 februari 2021

Roede: 1,80 meter lang Trapje: 2,30 m. hoog x 39 cm breed

Staal Poedercoat fijnstructuur

Twee stalen ladders aan een roede,
voor een slaapkamer met stapelbed.
Eén ladder heeft wieltjes en is
verrijdbaar.
Design trapje aan roede, verschuifbaar

Twee stalen trapjes aan een roede

De klant wilde twee zwarte, stalen ladders voor in een slaapkamer met stapelbed. Het ene trapje van staal is uitgevoerd met wieltjes en kan opzij gerold worden. Het andere trapje hangt over de roede en kan uit het pad worden gehangen.

Een rolbaar trapje klinkt eenvoudig, maar simpelweg wieltjes eronder monteren is niet de oplossing. Want: hoe voorkom je dat het trapje wegrolt, als je erop gaat staan?

Verrijdbare ladder van zwart staal

Rolladder zet zichzelf op de grond

Ik heb wieltjes gebruikt, die inzakken als er gewicht op komt. De rolladder kantelt een beetje en zet zichzelf op de grond, zodra je erop gaat staan. De onderkant zakt dan even naar beneden.

Omdat ik nauwkeurig heb gemeten, gaat het slechts om een halve centimeter. Dat is al voldoende voor het trapje om in te kunnen zakken, en tegelijkertijd vrij te staan om te kunnen rollen. Dat systeem werkt perfect, het loopt als een zonnetje!

Een eenvoudige en functionele oplossing, waarbij het verrijdbare trapje zo minimalistisch en slank mogelijk blijft. Zo zie ik het graag.

Het trapje loopt als een zonnetje.

Wieltjes verborgen achter ‘wielkastjes’

Aan de bovenkant van het verrijdbare trapje heb ik hoogkwalitatieve, brede wieltjes met lagertjes gebruikt. Ook de onderste wieltjes hebben lagertjes, zodat alles jarenlang soepeltjes blijft rollen.

Stalen ‘wielkastjes’ bedekken de wieltjes aan de bovenkant netjes.

Ladder van staal aan rail

Treden van brede staalstrips

Het rolbare trapje wordt dagelijks gebruikt om bij het stapelbed te komen. Het grote voordeel van rollen is natuurlijk dat je het trapje niet hoeft te tillen! Gewicht speelt minder een rol. Dat is fijn, vanwege het volgende:

Omdat voor dit trapje niet is gekozen voor luxe houten treden, heb ik de stalen treden wat breder gemaakt. Daar sta je met blote voeten wat prettiger op dan op een dunne koker. Dit laddertje wordt er wat zwaarder door, maar dat is dus geen probleem.

Zwart stalen trapje
Stalen zwarte design ladder

Minimalistisch trapje van staal

Alle lassen aan de trapjes zijn vlak geslepen. Hierdoor ogen ze als één geheel, in plaats van ‘in elkaar gezet’. Bovendien: hoe meer een trapje uit één stuk lijkt, hoe minimalistischer het wordt.

Trapje van zwart staal, minimalistisch design
Stalen trapje verrijdbaar
Bibliotheektrapje rolbaar
Stalen ladder, verrijdbaar
Ladder van strak zwart staal
Design trapje voor kast of stapelbed
Roede voor stalen trapje
Rail voor verschuifbaar trapje

Stalen trapje op maat laten maken

Een stalen designtrapje is een handig en een stijlvol element voor jouw garderobe, keuken, slaapkamer of kantoor. Je kunt alles zelf bepalen, van de maten van ladder en roede, tot de onderdelen zoals wieltjes en luxe houten tredes.

Wil je een heel strak afgewerkt trapje of juist een ruigere, industriële uitstraling? Zwarte of blanke poedercoating of liever een andere kleur? Metaalbedrijf Stuk van Staal levert maatwerk en dat betekent: geheel naar jouw wensen. Graag vertel ik je meer over de mogelijkheden.