Plantenbakken van cortenstaal

Tuininrichting

Ontwerp Knip- en zetwerk Lassen Montage

16 december 2020

Duo bloembakken 1,20 x 0,90 cm XL bloembak totaal 29 m.

Cortenstaal

Strak gelaste plantenbakken van roestig staal vormen een prachtig contrast met weelderig groen.

Plantenbakken voor jaren '30 voortuin

Voor de voortuin van een jaren ’30 woning heb ik twee identieke plantenbakken gemaakt van cortenstaal. Ze zijn op maat gemaakt: de bakken zijn even breed als de voorramen en aangepast op de maat van de klinkers, zodat deze niet gekapt hoefden te worden.

De bloembakken steken een stukje in de grond, zodat ze stevig verankerd zijn. Daarna zijn de klinkers er omheen gelegd.

Cortenstaal is onderhoudsvrij

Gekozen is voor cortenstaal omdat het roest (dat is ook precies de bedoeling), maar niet doorroest. Je hebt er na plaatsing dus geen onderhoud meer aan. Het roestige staal heeft bovendien een mooie warme kleur die harmonieert in bijna elke tuin.

Lassen vlak geslepen

Alle lassen zijn vlak geslepen. De naden van het zetwerk van het plaatmateriaal zijn ook netjes gelast en daarna vlak geslepen. Omdat cortenstaal roest, zie je daar niets van. Het staal vormt optisch één geheel.

Cortenstalen plantenbak als afscheiding

Voor een strakke, moderne voortuin heb ik een lange plantenbak gemaakt van cortenstaal. De plantenbak met een totale lengte van 29 meter benadrukt de breedte van de voortuin en vormt een rustige afscheiding.

Koppelstrips voorkomen dat de wanden van de plantenbak uit elkaar gaan staan, zodra er zand in gaat. De bak staat 10 centimeter diep in de grond, waardoor hij goed op zijn plek blijft en tegen een stootje kan.

Alle lassen in de hoeken zijn zorgvuldig vlak geslepen. Het cortenstaal vormt optisch één geheel.

cortenstalen plantenbak, hoek
Cortenstalen bloembak voor de tuin

Cortenstaal in jouw tuin of woning?

Cortenstaal is een prachtig materiaal om tuinbakken, (kunst)objecten, haardhoutbakken of schuttingen van te vervaardigen. Metaalbedrijf Stuk van Staal kan zowat elke vorm maken, van lange rechthoeken en zeshoeken, tot cirkels en spiralen.

Overweeg je om een object van cortenstaal op maat te laten maken voor jouw tuin of woning? Vertel me jouw wensen, dan maken we een tekening en ga ik voor je aan de slag.