Luifel van staal

Tuininrichting

Ontwerpen constructiedetails Uitvoeren van conceptontwerp Montage

24 oktober 2013

6300 x 4800 millimeter

Constructiestaal, thermisch verzinkt

Deze stalen luifel moest er zo eenvoudig mogelijk uitzien. Juist dat vergt extra aandacht bij het ontwerp en de vervaardiging.

Strakke stalen overkapping

Een grote overkapping, in stijl met de strakke lijnen van het huis en luchtig genoeg om er niet teveel nadruk op te leggen. Toen Paul de Bruijn bij mij kwam met zijn globale tekeningen voor deze luifel, begreep ik meteen wat hij voor ogen had.

De opdracht voor mij was om alle verbindingen ‘blind’ uit te voeren, zodat het geheel minimalistisch, logisch en ogenschijnlijk eenvoudig aan het huis zou staan. Dat de constructie tevens de afwerking van de luifel was, legde meer druk op de detaillering en afwerking van het geheel.

Thermisch verzinkt staal

Het staal is thermisch verzinkt. Dat is verreweg de eenvoudigste en goedkoopste manier om constructies in de buitenlucht voor vele tientallen jaren roestvrij te houden. Consequentie is wel dat er naderhand op de bouwplaats geen aanpassingen gemaakt kunnen worden, omdat de beschermlaag niet in dezelfde vorm hersteld kan worden. Daardoor dient alles secuur ingemeten te worden.

Esthetisch verzorgd

In het ontwerp van Paul staat de overkapping een stukje los van de woning, en komt er dus licht van vier kanten. Het gevolg is wel dat de luifel er van alle kanten perfect uit dient te zien. Hierover heb ik op detailniveau mee kunnen denken en zijn we zonder extra kosten in onze opzet geslaagd.

Stalen luifel voor woonhuis

Staalconstructie (woning)bouw

Heb je staalwerk nodig voor je bouwproject, zoals een luifel, stalen kozijn, lateien of een anderssoortige staalconstructie? Neem gerust contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal en leg je specifieke wensen voor. Ik vertel je graag over de mogelijkheden.