Design kast voor haardhout

Meubels

Zetten, snijden, lassen, slijpen Montage

26 mei 2020

210 x 40 x 33 cm

Plaatmateriaal constructiestaal Zwart poedercoat fijnstructuur

Een design kast voor haardhout, van zwart
gepoedercoat staal. Het ontwerp is minimalistisch:
strak, recht en zonder tierlantijnen. Een perfect
duo met de design haard ernaast.
Haardhout rek minimalistisch

Rek van zwart staal voor haardhout

Projectbeschrijving

In opdracht van interieurontwerpster Eva van Erp (Emave) maakte ik dit rek voor haardhout, op te hangen aan de muur naast een design haard. Het rek heeft twee vakken: één voor de haardblokken en één voor aanmaakmateriaal.

Het bijzondere is dat de hoeken kaarsrecht zijn. De rand loopt naadloos over in de bak, zonder verspringing. De bak is gelast en van boven naar onder afgebraamd. Het resultaat is optisch strakker dan bij zetwerk.

De rand loopt naadloos over in de bak, zonder verspringing. Het laswerk is optisch strakker dan zetwerk.

Stalen haardhout rek

Zwart gepoedercoat staal

De haardhoutkast is gemaakt van 2 millimeter dik constructiestaal. Als afwerking is het staal gepoedercoat in zwart fijnstructuur. De voordelen van poedercoating heb ik al vaker uitgelegd: het ziet er strak uit en kan tegen een stootje. Wel zo fijn als je met haardblokken in de weer gaat!

Laswerk kast
Stalen rek

Superstrak rek voor haardhout

Ik haalde er veel voldoening uit om deze haardkast zo strak mogelijk te maken. Zonder hapjes uit de hoeken of lelijk rond geslepen randen. En zonder zichtbare naden of schroeven. Gewoon kaarsrecht.

Het onderste plaatje waar het hout op ligt, is verzwaard met een hoeklijntje. Dat is naar achteren geplaatst zodat je het niet ziet.

Kast van staal, design

Haardhoutkast aan de muur

Tot slot heb ik de kast voor haardhout bij de klant opgehangen aan de muur met chemische ankers. Die zit muurvast.

Hangkast voor haardblokken, design

Stalen rek of kast voor haardhout

Wil je haardhout graag op een stijlvolle manier opslaan? Dan is een kast of rek van staal een mooie oplossing. Allerlei opties zijn mogelijk, zoals minimalistisch of industrieel design, met of zonder lades en met één of meerdere legvakken. Staand of hangend aan de muur. Vertel me jouw wensen, dan maken we een tekening en ga ik voor je aan de slag.