Wijnrek voor verschillende maten flessen

Wijnrekken

Ontwerp Lassen, slijpen

14 november 2020

88 x 71 x 32 cm

Staal Populierenhout Poedercoat fijnstructuur

Een rank, stalen wijnrek met ruimte voor
74 flessen, waaronder grote wijnflessen en
champagneflessen.
Design wijnrek van staal

Wijnkast voor 74 flessen

Projectbeschrijving

Dit wijnrek is gemaakt voor Nick, die wijnproeverijen verzorgt met zijn bedrijf The Barrel.

Hij heeft allerlei bijzondere wijnen in huis, die niet zelden een afwijkende maat fles hebben. De Prinz Von Hessen Riesling zit bijvoorbeeld in een 35 cm lange fles en sommige champagneflessen hebben een dikte van 9 cm. Al die verschillende maten wil hij netjes in een mooie wijnkast kunnen leggen.

We hebben gekozen voor een zo slank mogelijk wijnrek qua materiaalgebruik, met ruimte voor zo veel mogelijk wijnflessen.

Bovenop de wijnkast, tussen het geslepen staal in, ligt een houten plankje. Ideaal om wijnglazen op te zetten en wijn in te schenken.

Stalen wijnrek met houten plank

Grote maten wijnflessen

Belangrijke eis voor het ontwerp is dat ook de grootste wijnflessen en champagneflessen in het rek moeten passen, wat bij een standaard wijnrek niet het geval is. Daarom heb ik meer ruimte gehouden tussen de leggers voor de flessen.

Dat heeft een mooie esthetische bijkomstigheid: als je je wijnflessen wat ruimer legt, oogt je wijnkast minder massief. Je brengt er letterlijk lucht in.

Het wijnrek is bewust een stukje minder diep gemaakt dan de gemiddelde lengte van een wijnfles (Bordeaux-model, 31-32 cm lang). Ten eerste omdat de kast hierdoor minder plomp oogt, ten tweede omdat het handig is als de flessenhalzen een klein stukje uitsteken. Daardoor zie je duidelijk het type en merk.

Wijnrek met champagne en grote flessen

Ontwerp en productie

Wijnrek voor verschillende maten flessen, productie
Maatwerk groot wijnrek van staal

Elk onderdeel meermaals geïnspecteerd

De wijnkast is gemaakt van een heel slanke koker: 15 x 15 mm. De liggertjes heb ik juist bewust wat massa gegeven. Ze kúnnen slanker, maar ik vind het wel mooi om die elementen te laten zien, als een soort jenga-stokjes. Het levert een interessant lijnenspel op.

Elk onderdeel van het wijnrek gaat voor verschillende bewerkingen een paar keer door mijn handen, voordat het uiteindelijk gelast wordt. Zo wordt ieder stukje steeds opnieuw geïnspecteerd. Het draagt allemaal bij aan de uiteindelijke kwaliteit en precisie.

Filmpje: lassen wijnrek

Zwarte poedercoating

Het staal is helemaal strak geslepen, waardoor de lassen onzichtbaar zijn en het wijnrek één geheel vormt. De afwerking met een zwarte fijnstructuur poedercoating zorgt voor een strakke, moderne uitstraling.

Strak wijnrek voor veel verschillende maten flessen
Stalen wijnrek zwart poedercoat

Review van de klant:

“Bart heeft een prachtig wijnrek op maat gemaakt voor in ons nieuwe huis, mooi van zwart staal en met hout bovenop. Bart dacht proactief mee qua design en afmetingen, en we zijn dan ook erg tevreden met het resultaat. Ook netjes bij ons thuis afgeleverd!”

Nick Reijnen, september 2020 (via Google Reviews)

Design stalen wijnkast

Wijnrek op maat

Wil je ook een stalen wijnrek of wijnkast op maat laten maken? Metaalbedrijf Stuk van Staal voert het graag voor je uit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Rekken voor uiteenlopende vormen wijnflessen, ook Magnum- en champagneflessen
  • Ruimte voor wijnkistjes
  • LED-verlichting
  • Hangers voor wijnglazen
  • Legplank voor whiskey- en likeurflessen of slanke, hoge dessertwijnen
  • Inschenktafel
  • Kleur naar keuze

Van een stalen wijnrek tot de complete inrichting van je wijnkelder, samen komen we tot jouw perfecte meubel.