Tafelonderstel van roestvrij staal

Meubels

Lassen en borstelen

14 september 2019

400 x 400 x 400 mm t/m 800 x 800 x 2500 mm

Roestvrij staal (RVS), geborsteld

Vijf slanke RVS onderstellen,
naadloos gelast en geborsteld.

Roestvrijstalen tafelonderstellen

In opdracht van een meubelmaker maakte metaalbedrijf Stuk van Staal vijf roestvrijstalen (RVS) onderstellen. Ze horen bij een eettafel, drie inschuifbare salontafeltjes en een grotere salontafel.

De onderstellen dienden zo slank mogelijk te zijn. Ook moesten ze zo recht mogelijk en precies aan de maat zijn, omdat het houten blad direct op het RVS gemonteerd zou worden.

RVS exact op maat

De binnenhoekjes van de onderstellen heb ik niet gelast, omdat je dit altijd blijft zien. Consequentie is wel, dat de lengtes exact aan de maat moesten zijn. De hoeken dienden ook exact 90 graden te zijn, omdat je anders een spleetje krijgt.

De lengtes moeten exact aan de maat zijn en de hoeken precies 90 graden.

Geborsteld roestvrij staal

Ik heb veel aandacht besteed aan het borstelen van het roestvrij staal, want dat maakt het verschil tussen zomaar een RVS tafeltje en een perfect RVS tafeltje. Meubelmakerij Ralph Herbers heeft de lat dermate hoog liggen, dat hij met minder dan perfectie geen genoegen neemt.

De buitenhoeken van de onderstellen heb ik gelast en vervolgens nauwgezet geslepen en geborsteld. De kunst is om de borstelrichtingen precies onder een hoek van 45 graden op elkaar aan te laten sluiten. Zodat je de illusie krijgt, dat de lengtes op magische wijze met elkaar verbonden zijn.

› Lees meer over de afwerking van roestvrij staal

Roestvrij staal op maat

Roestvrij staal (RVS) geeft een luxe uitstraling aan jouw meubel, kunstwerk of welke constructie dan ook. Wil je iets laten maken van roestvrij staal? Graag kijk ik samen met je naar de mogelijkheden.