Stalen hoekpui met deur

Deuren

Ontwerp Productie Montage

30 december 2021

2,45 m hoog 1,20 en 1,40 m breed

Koker HOP-profiel Poedercoating fijnstructuur

Deze stalen pui met deur vergroot
optisch de ruimte en zorgt voor een
luxe doorgang tussen keuken en hal.
Stalen hoekpui

Stalen en glazen pui met deur

De klant wilde een glazen pui met een stalen deur, ter vervanging van de wand die hij had uitgebroken tussen de hal en de woonkamer. Hij wilde optisch de ruimte groter maken en dit is een geweldige manier om dat te doen.

Ik adviseerde om een plafondhoge deur te maken, voor een extra ruimtelijke beleving. Dat kan uitstekend met staal. Het plafond en vloer zijn dan volledig vrij, dus je hebt gevoelsmatig een hele vrije doorgang. Als de deur open gaat, krijg je een veel luxer gevoel. Bovendien heb je met een plafondhoge deur geen dubbele dorpels dus je krijgt een veel strakker geheel.

De gerealiseerde hoekpui werkt ontzettend goed in deze woning. Ondanks dat het niet zo’n hoog pand is, heb je het gevoel dat er meer ruimte is gekomen. Het staal past perfect in de stijl van het interieur: licht industrieel maar wel super netjes.

Een plafondhoge deur geeft extra ruimtelijke beleving en een gevoel van luxe. Dit kan uitstekend met staal.

Stalen kozijn in hoek
hoek scheidingswand

Fijnmazig, symmetrisch raster 

De klant wilde een vrij fijnmazig raster voor de hoekpui en deur, zodat je een duidelijke visuele afscheiding zou krijgen. Ik heb het staal ingedeeld tot een harmonische compositie.

De constructie is afgewerkt met een zwarte poedercoating in fijnstructuur, wat een prachtig contrast geeft in de ruimte.

Blinde montage

De montage van de pui heb ik ‘blind’ uitgevoerd. Je ziet nergens storende boutjes of voetplaatjes. Met mijn warmtecamera kon ik zien waar ik veilig in de vloer kon boren, langs de leidingen van de vloerverwarming af.

hoekpui van zwart staal, design

Glaslatten nauwkeurig vlakgeslepen

Aan de keukenkant van de pui zijn de glaslatten zichtbaar, dit is de meest interessante kant. Ik heb ze nauwkeurig vlakgeslepen, je ziet geen lassen of naden. De constructie oogt als één geheel. Bovendien heb ik alle hoeken met de hand uitgevijld, waardoor ze super strak zijn. Dit is de hoogste vorm van afwerking.

Goed om te weten: ik lever ook stalen deuren en puien die aan beide kanten zichtbare glaslatten hebben.

Alle hoeken zijn met de hand uitgevijld en superstrak.

Profiel van stalen deur en kozijn
Kozijn van staal in hoekvorm

Hoekpui mooi afgewerkt met hoeklijntje

De stalen hoekpui en deur zijn opgebouwd met HOP-profielen. Voor de hoekoplossing heb ik het profiel wel aangepast, want ik vond het standaard profiel hiervoor niet mooi genoeg. Ik heb er een hoeklijntje heel strak tegenaan gelast. Dat zijn de details die het hem doen.

Stalen kozijn in hoek
Luxe stalen profiel voor kozijn

De handgreep is heel minimalistisch en verstoort het grafische lijnenspel niet.

Handgreep stalen deur

De handgreep is heel minimalistisch. De klant wilde de grafische lijnen van de pui en deur niet verstoren. Daarom is gekozen voor deze oplossing, in plaats van een lange verticale handgreep of greep midden op de deur.

De deur valt geruisloos tegen een breed rubber aan en valt dicht zonder klik, dankzij de magnetische sluiting. De sluiting voorkomt dat de deur openwaait, als er druk aan de andere kant op staat door bijvoorbeeld een dichtslaande deur.

stalen profiel van hoekpui

De bevestiging van de ‘aanlaspaumellen’ (foto onder) luistert heel nauw. Je kunt er niets meer aan stellen, het moet in één keer kloppen. Deze stalen deur hangt perfect op zijn plek.

Stalen zwart kozijn, profiel
Stalen kozijn in hoek
Stalen hoekpui tussen keuken en hal
slanke stalen deur met handgreep
Stalen kozijn met deur in hoek

Stalen deur of kozijn laten maken

Overweeg je een stalen pui of deur en hecht je daarbij aan de hoogste mate van afwerking? Een luxe stalen deur die feilloos past en kozijnen met prachtig afgewerkte, strakke details? Neem dan contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal. Samen maken we een ontwerp volledig naar jouw wensen, waarna ik de constructie met de grootste zorg voor je realiseer.