Stalen inbouw wijnrek in nis

Wijnrekken

Ontwerp Productie Montage

7 oktober 2022

Breedte: 90 cm Hoogte: 130 cm Diepte: 40 cm

Staal koker en staf MDF eikenfineer Poedercoating RAL 7021

Dit vierdelige wijn- en champagnerek is naadloos
ingepast in een koof. De wijnkast mag opvallen en
steekt daarom aan de voorkant een stukje uit.
Een echte eyecatcher!

Vierdelig wijn- en champagnerek op maat

Een speciaal wijn- en champagnehoekje bij de eettafel: met die intentie hadden mijn klanten een koofje laten maken tijdens de verbouwing van hun woning. Om er een mooi passend wijn- en champagnerek in te krijgen, was maatwerk nodig. Ik kreeg de vrije hand om een mooi ontwerp te maken.

Display voor champagnekoeler en hangers voor wijnglazen

Het resultaat is een kast bestaande uit vier delen: in de bak bovenin kun je decoratieve voorwerpen plaatsen zoals een plant. Daaronder is ruimte voor de champagnekoeler, hangers voor de wijn- en champagneglazen, rekken voor wijn- en champagneflessen en een plek waar waterglazen kunnen staan.

Dankzij het nauwkeurige maatwerk hangen de vier delen van dit wijn rek perfect strak in de koof. Het resultaat is echt heel mooi.

Alle lassen vlak geslepen voor een strakke uitstraling

De lassen zijn aan alle kanten keurig vlak geslepen, zodat je niet kunt zien waar de verbindingen zitten. De hoekjes heb ik netjes uitgeslepen en met de hand gevijld. Het frame lijkt zo uit één stuk staal te bestaan, zeker na het poedercoaten.

Wijnrek steekt een beetje uit en krijgt zo reliëf

Het was mijn voorstel om het wijnrek aan de voorkant 5 centimeter uit laten steken. Dan gaat zo’n koof zijn plek opeisen, in plaats van dat het gewoon een wand is waar je iets in kunt zetten. Het wijnrek heeft nu een beetje diepte, een beetje reliëf. Leuk dat mijn klanten hierin meegingen!

Houten legplanken en staal in antraciet

Het wijnrek is voorzien van donkere houten legplanken, waarin de nerf nog te zien is. Dat is heel mooi in combinatie met het staal in dezelfde kleur.

Het rek is gepoedercoat in fijnstructuur RAL 7021: donker antraciet met een vleugje blauw. Een heel chique kleur, die een wat minder sterk contrast geeft dan het vaak gekozen zwart.

Inbouw wijnrek op maat

Heb je ook een koof of nis die je graag een functie geeft, zoals een inbouwkast of wijnrek? Staal is het perfecte materiaal hiervoor. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. Denk aan houten legplanken, LED-verlichting en poedercoating in een kleur naar keuze. Op die manier maak je er een echte blikvanger van.

Neem gerust contact met me op, ik denk graag mee en vertaal je wensen naar een ontwerp. Samen maken we er iets moois van!