Stalen ladder met XL roede

Trappen

Inmeten Ontwerp Productie Montage

10 februari 2023

Roedes: 12 m Trappen: 2,5 x 0,40 m

Roedes: stalen buis 30 mm Trappen: staalkoker Massief eikenhout Poedercoating fijnstructuur

Twee stalen ladders zijn verrijdbaar langs
twaalf meter lange roedes. Elke schoen in
deze concept store is bereikbaar!

Ladders op wieltjes met extra lange rail

Voor schoenenwinkel ‘95percent’ in Amersfoort maakte ik twee stalen trappen op wieltjes. De trappen hangen aan rails van twaalf meter lang. De ladders maken het mogelijk om schoenen tot aan het plafond te presenteren en ze eenvoudig te pakken voor klanten.

95percent heeft een duurzaam en origineel concept: ze verkopen refurbished schoenen. De schoenen komen retour van grote schoenenzaken, bijvoorbeeld omdat er een stikseltje los zit. De eigenaar knapt ze eigenhandig op tot ze weer in vrijwel perfecte staat zijn, waarna ze met flinke korting worden verkocht.

Ik vond het een mooie opdracht om het interieur van deze nieuwe winkel te mogen voorzien van twee functionele én esthetische stalen ladders.

Om te beginnen ben ik ter plekke komen kijken en inmeten. Mijn streven was om een balans te vinden tussen de zwaarte van de rails en het aantal steunen. De roedes mochten best zichtbaar zijn, maar moesten ook weer niet te zwaar worden.

De rails liggen als het ware in kommetjes. De buizen zijn in elkaar geschoven en je ziet vrijwel geen naad. Het was een uitdaging om op een veilige en stevige manier steunen te maken in de oude muren.

Zwarte poedercoating

De ladders zijn 2,5 meter hoog en bevinden zich aan beide kanten van de ruimte. De trappen en roedes zijn gepoedercoat in de kleur RAL 9005: gitzwart. Die kleur benadrukt het strakke, minimalistische design. Het zwarte staal vormt een interessant grafisch accent tegenover de rustieke muren.

Gelagerde wieltjes

De trappen hebben aan de onderkant gelagerde wieltjes, die inzakken zodra je erop gaat staan. Op die manier zet de ladder zich stevig op de grond en kun je stabiel naar boven lopen. Ook bovenaan zijn gelagerde wielen aangebracht.

Tredes van massief zwartgelakt eikenhout

De stalen ladders zijn voorzien van fraaie houten tredes, vervaardigd door meubelmaker Ralph Herbers.

De tredes voegen luxe toe, zonder afbreuk te doen aan het slanke karakter van de trappen. Doordat de tredes aan de onderkant taps toelopen, blijft het geheel sierlijk ogen.

Deze houten tredes zijn zwartgelakt, maar kunnen ook in bijvoorbeeld blank eiken of een andere kleur worden uitgevoerd.

Mooie reactie van de klant:

“Voor onze winkel in Amersfoort heeft Stuk van Staal prachtige, echt prachtige trappen gemaakt. Fijn en prettig contact. Tot de volgende winkel :)”

D. Engelen (eigenaar 95percent) via Google reviews

Stalen ladder voor winkel of kantoor

Wil je ook een stalen ladder op maat laten maken voor je winkel of (thuis)kantoor? Metaalbedrijf Stuk van Staal is hierin gespecialiseerd.

Of je nu op zoek bent naar een trap met een extra lange roede, antislip-tredes, wieltjes of een specifieke RAL-kleur: alles is mogelijk. Neem gerust contact op met Metaalbedrijf Stuk van Staal en leg jouw wensen voor!