Bibliotheektrap voor drankenkast

Trappen

Ontwerp Maken Montage

21 augustus 2021

Trap: 2,60 m hoog Roede: 3,50 m breed

Stalen kokerprofiel Stalen staf Gebogen strip

Deze stalen trap in beige kleur helpt
het personeel van een hotel om de
bijzondere whisky’s te bereiken, die
bovenin een drankenkast staan.
Stalen bibliotheektrap

Stalen ladder voor hotelbar in beige

Projectbeschrijving

De eigenaren van dit hotel zochten een verplaatsbaar trapje voor de hoge drankenkast achter de bar, om de bijzondere whisky’s bovenin te kunnen bereiken. Het trapje moest na gebruik eenvoudig weer weg te halen zijn.

Ik ontwierp een slanke ladder met een roede over de volledige lengte van de kast, geheel van staal. Het werkt heel simpel. Je pakt de trap uit de haken aan de zijkant van de drankenkast. Op de plek waar je hem nodig hebt, hang je de trap over de roede en zet je ‘m neer. Na gebruik hang je de ladder weer terug.

zandkleurige trap van staal voor kast
beige-kleurige stalen trap

De stalen trap is na gebruik
eenvoudig weer weg te
hangen.

Ruimtebesparing achter de bar

Als je de ladder neerzet, staat hij voldoende schuin om hem goed te kunnen beklimmen. Tegelijkertijd heb ik erop gelet dat er voldoende ruimte achter de bar overblijft.

Stalen ladder in beige ecru kleur voor bar

Lichtgewicht ladder van staal

De trap is zo lichtgewicht mogelijk uitgevoerd, want hij moet gemakkelijk op te tillen zijn door het personeel. Vandaar dat deze ladder niet is uitgerust met eikenhouten treden, maar met treden gemaakt van stalen kokerprofiel. Voor het comfort maakt dat niet uit: het personeel heeft altijd schoenen aan.

stalen design ladder, zandkleurig
trap-staal-slank-horeca

Breedte van trapje aangepast aan diepte kast

Aan de zijkant van de drankenkast heb ik een stalen constructie met korte roede gemaakt, om de trap na gebruik weg te kunnen hangen. De breedte van de trap is aangepast aan de diepte van de kast. Dit betekent dat de ladder iets smaller is dan ik mijn trapjes gebruikelijk maak, maar dat maakt voor het gebruik niet uit.

Een extra stalen beugeltje voorkomt dat het trapje niet scheef tegen de drankenkast aan hangt, maar netjes recht hangt. Hij loopt in alle opzichten perfect parallel aan de kast, als je hem weghangt.

Een stalen beugeltje zorgt ervoor dat het trapje netjes recht tegen de drankenkast aan hangt.

Beige-kleurige stalen ladder

Minimalistisch en slank design

Deze stalen trap is heel minimalistisch en slank. Alle lassen zijn vlakgeslepen, waardoor je geen overgangen ziet tussen de verschillende stalen delen. De trap lijkt uit één stuk gemaakt, wat het minimalistische karakter benadrukt en een luxe uitstraling geeft. Ook de onder- en bovenkant zijn super strak geslepen.

Beschermend vilt is aangebracht op de plekken waar de ladder over de roede en tegen de kast hangt.

Trap uitgevoerd in beige / ecru

De trapje is gepoedercoat in een beige / ecru kleur met een glimmetje. Dit past mooi bij de messing-achtige kleuren waar achter de bar veel gebruik van is gemaakt. Het geeft deze stalen trap een chique, klassieke uitstraling.

Stalen trap op maat laten maken

Wil je een stalen bibliotheektrap laten maken voor bijvoorbeeld je horecazaak, woning, tuinhuis of kantoor? Graag vertel ik je over de vele opties, zoals:

Metaalbedrijf Stuk van Staal maakt je stalen trap volledig op maat en naar jouw wensen. Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee!