Stalen scheidingswand met binnendeur

Deuren

Uitwerken ontwerp Lassen, slijpen, poedercoaten Montage, inclusief bevestiging glas

30 januari 2021

Scheidingswand: 2,50 m hoog x 4 m breed Binnendeur: 2,30 hoog x 1 m breed

Staal Glas Poedercoat fijnstructuur

Door deze scheidingswand van glas en
staal ontstaat een moderne ensuite. Een
stalen deur complementeert het geheel.
Binnenpui en scheidingswand van glas en staal met doorloopruimte

Stalen roomdivider en binnendeur

Voor deze jaren ’30 woning maakte ik een transparante scheidingswand van staal en glas, die is geplaatst tussen de voor- en achterkamer. Hierdoor ontstaat een hedendaagse ensuite met volop licht en doorloopruimte.

Daarnaast heb ik een stalen deur gemaakt ter vervanging van de haldeur. Om zoveel mogelijk hoogte te verkrijgen, is een stukje muur uitgebroken. De hoge stalen binnendeur biedt uitzicht op de monumentale hal met glas-in-lood en andere originele elementen van het huis.

Deur en scheidingswand van staal en glas

De hoge, stalen binnendeur biedt zicht op de prachtige hal met authentieke tegels en glas-in-lood.

Transparantie zorgt voor ruimtelijkheid

Het mooie van een transparante scheidingswand is dat je visueel een scheiding maakt tussen voor- en achterkamer, terwijl er fysiek geen belemmering is. En dat is echt heel gaaf.

De transparante binnendeur betrekt dan weer de hal bij de woonkamer en vergroot het gevoel van ruimtelijkheid.

Stalen zwarte deur en pui, modern interieur
Interieur stalen room divider design
hoek pui van glas en staal, zwart

Ontwerp stalen scheidingswand

Het idee voor de scheidingswand is aangedragen door interieurontwerpster Eva van Erp (Emave) met wie ik vaker samenwerk. Elk interieur is uniek en vraagt om passende materialen. Dus ben ik bij de klant thuis gaan kijken. Samen hebben we gesproken over de gewenste sfeer en de te gebruiken materialen.

Ik heb enkele mogelijke uitvoeringen getekend, met variaties in de indelingen van de ramen van de roomdivider en de minimale doorloophoogte. Zo werd meteen duidelijk hoe de scheidingswand eruit zou kunnen komen te zien. Mijn favoriet onder die opties heb ik aangewezen en daar was de klant het mee eens.

Glazen en stalen deur en scheidingswand, interieur design

Stalen deur zonder zichtbare naden

De stalen binnendeur is heel strak geworden. Zo heb ik de ramen niet vastgezet met schroeven, maar gelijmd. Ik vind het niet zo mooi als je die schroeven aan de andere kant ziet.

Ook heb ik stalen kadertjes gemaakt die als glaslatten en afwerkingshoeklijnen tegelijk fungeren. Deze zijn strak tegen elkaar aan gezet en in elkaar gelast tot één geheel. Je ziet dus geen naden. Behalve in de binnenhoeken, omdat ik daar de hoeklijnen niet las. Maar die passen dermate perfect tegen elkaar, dat je amper een naadje ziet.

Kozijn zwart staal gepoedercoat, naadloos
Stalen binnendeur, zwart gepoedercoat met lange greep, minimalistisch

Handgreep stalen deur

De handgreep van de stalen binnendeur loopt van de onderkant helemaal naar de bovenkant toe, aan beide zijden. Ik vind dat heel mooi. Dat je aan beide kanten een lange strakke ‘lijn’ hebt die je vast kunt pakken.

Veiligheidsglas in stalen kozijnen

Zowel de scheidingswand als de binnendeur zijn afgewerkt met een zwarte fijnstructuur poedercoating. Het glas heb ik ter plaatse bevestigd om gewicht tijdens vervoer en plaatsing te reduceren.

Ik gebruik veiligheidsglas, omdat dit vrijwel onbreekbaar is. Mocht het toch breken – bijvoorbeeld doordat een kind er in volle vaart tegenaan loopt – dan zal het glas wel scheuren, maar krijg je geen gevaarlijke scherven.

Glazen binnenpui met stalen kozijn

Stalen kozijnen strak gelast

De kunst is om het staal kaarsrecht te houden tijdens de productie. Omdat het staalprofiel asymmetrisch is, moet ik er tijdens het aflassen aan de ene kant meer energie in stoppen dan aan de andere kant. Door de juiste voorspanning te geven, voorkom ik dat het staal scheef trekt.

Hoe nauwkeuriger je werkt, hoe logischer het eruit ziet.

Daar heb je wel een spantafel bij nodig. Met bokken alleen krijg je het niet voor elkaar om het staal zó recht, vlak en perfect haaks in elkaar te lassen. Dit levert een heel rustig en strak resultaat op. Zonder rare naden of holtes door te veel wegslijpen. Hoe nauwkeuriger je werkt, hoe logischer het eruit ziet.

interieur zwarte stalen pui
Zwarte stalen binnendeur handgreep
Handgreep of hendel van stalen deur
design room divider industrieel
Binnenpui van zwart staal, zonder naden
Stalen deur interieur design
Zwart stalen kozijn, naadloos in de hoeken
Design deur voor binnen

Stalen kozijnen op maat laten maken

Een stalen pui of deur is een blikvanger voor elke woning en ruimte. Het lijnenspel van staal en glas past bij elke bouwstijl en sfeer. Of je nu stalen kozijnen wilt laten maken voor je woning, interieur, kantoor en/of tuinhuis, metaalbedrijf Stuk van Staal gaat voor een perfect resultaat. Neem contact met me op, dan gaan we aan de slag!