Keukenrek van staal

Meubels

Ontwerp Uitvoering Montage

19 oktober 2019

1013 x 315 x 15 mm 1025 x 315 x 15 mm

Poedercoat fijnstructuur

Deze twee stalen keukenplanken zijn
weliswaar minimalistisch, toch zetten
ze een stempel op de keuken. De open
zijkanten zorgen voor een interessant
schaduwspel op de wanden.
Stalen modern wandrek
Exclusief keukenrek

Wandplank in stalen frame

Projectbeschrijving

De klanten hadden een nieuwe keuken laten plaatsen in een beperkte ruimte. Hun vraag aan metaalbedrijf Stuk van Staal: creëer extra opbergmogelijkheden in de vorm van twee legplanken, maar dan wel zo slank en minimalistisch mogelijk.

Ik ben bij ze langsgegaan om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Hoe zullen de keukenplanken gebruikt gaan worden? Welke uitstraling moeten ze krijgen? Factoren die bepalend zijn voor ontwerp, materiaalkeuze en afwerking.

Al pratende kwamen we tot een ontwerp en schetste ik enkele ideeën uit. Dat maakte het gemakkelijker om keuzes te maken.

tekening stalen meubel

Creatief ontwerp

Ik heb voorgesteld om iets spannenders te doen dan alleen legplankjes maken. Zo werd het idee geboren om het licht te gebruiken dat van de spotjes in het plafond komt.

Door de zijkanten open te laten, valt het licht van de spotjes op het aanrecht. Ook speelt zich een interessant schaduwspel op de wanden af.

Lichtspel in stalen keukenrek

Materiaal en afwerking

Voor de frames is een stalen koker van 15 x 15 x 2 mm gebruikt. Dit formaat biedt voldoende stevigheid en mogelijkheden voor bevestiging en gebruik als legplank.

De stalen frames zijn vervolgens in dezelfde fijne structuur gepoedercoat als de handgrepen die reeds in de keuken gemonteerd waren.

Strak staal

Blinde montage

Ook de montage van de keukenplanken heb ik voor deze klanten verzorgd. Gekozen is voor een nagenoeg ‘blinde’ montage. Eerst zijn de stalen frames gemonteerd en daarna de plankjes erin gelegd. De bevestiging is verstopt achter de houten plankjes.

Het resultaat is dat nergens storende bevestigingselementen zichtbaar zijn. Hierdoor blijft het minimalistische lijnenspel intact.

De houten plankjes lijken te zweven en de stalen frames lijken gewoon ingeklemd te zijn tussen de afzuigkap en de muur, terwijl ze wel degelijk gemonteerd zijn.

Stalen legplank voor in de keuken

Doordat nergens storende bevestigingselementen zichtbaar zijn, blijft het minimalistische lijnenspel intact.

Klanten tevreden met maatwerk

Tevreden over keukenrek van staal

Stalen wijnrek of keukenkast op maat

Staal kan je keuken net dat beetje extra uitstraling geven en is op allerlei manieren toe te passen. Zoek je naar een specifiek opbergmeubel, zoals een keukenkast, legplank of wijnrek, dat je niet kant-en-klaar kunt kopen in de winkel? Laat het op maat maken! Dit is prima betaalbaar.

Dus heb je een idee? Neem gerust contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal, dan kijken we wat er mogelijk is voor welk budget.