Tafel en barkrukken voor wijnkelder

Meubels

Ontwerp Productie

22 februari 2022

Staal, koker 25 x 25 mm Grenen

Een stalen tafel en barkrukken, passend bij
de wijnkast in een wijnkelder. Het honderd
jaar oude hout zorgt voor veel sfeer.

Inrichting wijnkelder met tafel en stoelen

In deze wijnkelder had ik reeds een grote, stalen wijnkast geplaatst. Mijn klanten wilden er graag een tafel en vier stoelen bij in dezelfde industriële stijl. Hun wens was namelijk om naar de wijnkelder te kunnen gaan om daar rustig een wijnfles open te trekken en te proeven, om vervolgens terug te keren naar het diner.

Ik heb een strakke, slanke tafel met bijpassende barkrukken ontworpen en vervaardigd. Net als de wijnkast is het staal blank gepoedercoat en zijn de lassen zichtbaar. Het robuuste hout refereert aan de wijnkisten in de wijnkast.

Minimalistisch design

Het ontwerp is minimalistisch, volgens het principe ‘function follows form’. Ofwel, waar de functie voor is, zo ziet het meubel eruit.

De barkrukken mochten niet al te zwaar worden, maar moesten wel wat massa hebben om er stevig op te kunnen zitten. Ik heb een mooie balans kunnen vinden tussen de juiste afmeting van het zitgedeelte, en voldoende breedte onderin.

De tafel is ultraslank. Je ziet niet zozeer poten, als wel lijnen. Ze vormen een aantrekkelijke compositie samen met de rechthoeken en vierkanten van de barkrukken.

De rechthoeken en vierkanten leveren een interessant lijnenspel op.

Industriële uitstraling

Om de meubels een industriële uitstraling mee te geven, heb ik de lassen niet vlak geslepen – zoals ik gewoonlijk doe. Ik heb letterlijk enkel de scherpe randjes eraf gehaald, voor voldoende comfort als je op een las gaat zitten.

Vloerplanken uit jaren ’20 woning

Het hout van de tafel en barkrukken mocht van de klant echt geleefd hebben. Ik heb enkele oude vloerplanken uit een jaren ’20 huis grof opgeschuurd en in de blanke lak gezet. Deze heb ik verwerkt in de stoelen en tafel.

Het levert een mooi contrast op tussen strak en rustiek, terwijl de meubels tegelijkertijd superslank zijn. Het is een onverwoestbare combinatie, staal en hout.

De materialen zorgen voor een mooi contrast tussen strak en rustiek.

Afwerking met blanke poedercoating

Als afwerking is gekozen voor een blanke poedercoating, net zoals de wijnkast. Hierdoor zie je de natuurlijke kleur van het staal, wat bijdraagt aan de industriële look. Het past bovendien prachtig bij de warme kleur van het hout.

Dankzij de poedercoating kan het staal tegen een stootje en is het beschermd tegen slijtage.

Inrichting van jouw wijnkelder met staal

Droom je van een sfeervolle, stijlvolle wijnkelder, dan kun je veel bereiken met inrichting op maat. Denk aan stalen wijnrekken met hangers voor wijnglazen en een ladekast voor wijnkistjes, een inschenktafel van staal en hout, of een tafel met barkrukken. Maar ook geïntegreerde verlichting brengt veel sfeer.

Metaalbedrijf Stuk van Staal voert de inrichting van jouw wijnkelder geheel naar wens uit. Ik denk graag met je mee over ontwerp, mogelijkheden, functies en gewenste uitstraling, zoals ultraslank, modern en minimalistisch of juist robuust en industrieel. Wat zijn jouw wensen en ideeën? Neem gerust contact met me op, dan maken we er iets moois van!