Tafeltje van staal en hout

Meubels

Eigen ontwerp Productie en afwerking

27 oktober 2018

80 x 60 x 33 cm

Constructiestaal, onbehandeld Teakhout, onbehandeld

Een hoog, slank en ondiep tafeltje, ideaal als audiomeubel of bijzettafel. Uitgangspunt waren de twee stukken teakhout. Hierop zijn het ontwerp en de stalen onderdelen gebaseerd.
Metalen kastje op maat, hout en staal

Hoog, slank tafeltje

Voor gebruik in een slaapkamer maakte metaalbedrijf Stuk van Staal een smalle tafel, passend in de sfeer van een jarendertigwoning. De tafel diende voldoende hoogte te hebben om boven het bed uit te komen, maar moest smal genoeg zijn om loopruimte te behouden. Bovendien moest er voldoende ruimte zijn voor een tv en audio-apparatuur.

Uitgaande van twee fraaie teakhouten planken die al voorhanden waren, ontwierp ik een hoge tafel bestaande uit twee plateaus, rustend op stalen poten. Deze zijn gemaakt van blank staal (onbehandeld constructiemetaal) van 25 x 25 millimeter. Verschillende U’s van staal worden verbonden door de planken, waarbij het hout constructief stabiliteit geeft aan het tafeltje.

Smal, hoog tafeltje teak en staal

Knipoog naar jaren '30

Het ontwerp van dit tafeltje komt voort uit de afwijkende formaten van de twee teakhouten planken. Om het tafeltje een verticaal gevoel te geven, heb ik het aantal stalen horizontale tot het minimum beperkt. Het resultaat is een slank meubel met een eigentijdse look, gebalanceerde verhoudingen en een knipoog naar de jaren dertig.

“Stuk van Staal heeft twee onderstellen van tafels voor ons gemaakt in staal. Het resultaat is geweldig. Bart is een echte vakman die met je meedenkt en ook goede ideeën heeft over de uitvoering.”

Joost van LieshoutAmazing Antiques | www.amazing-antiques.com

Een uniek meubel van staal

Ben je op zoek naar een meubel met specifieke afmetingen? Beschik je over een mooi stuk hout, glas of ander materiaal dat je graag verwerkt zou zien tot een uniek meubel met staal? Neem dan contact op met constructiebedrijf Stuk van Staal. Ik denk graag creatief met je mee!