Trap voor boekenkast

Trappen

Ontwerp Uitvoering

10 januari 2020

Hoogte trap: 4 meter Breedte trap: 34 cm Lengte rail: 6 meter

Staal Poedercoat fijnstructuur

Een stalen trap met glijstang voor een
zes meter brede boekenkast. De trap
en roede zijn zwart gepoedercoat, wat
de minimalistische uitstraling versterkt.

Trap met rail voor boekenkast

Deze stalen ladder met geleider heb ik op maat gemaakt voor een zes meter brede, ruim drie meter hoge boekenkast. De kast is vervaardigd door Meubelmakerij Ralph Herbers. Zij hebben de stalen trap voorzien van houten tredes.

Verplaatsbare ladder

De trap moest verplaatsbaar zijn over de hele breedte van de kast. Aan de hand van een tekening van de kast heb ik de indeling gemaakt voor de steunen van de glijstang, waaraan de trap hangt.

Stalen ladder voor boekenkast
ladder van staal voor kast

Minimalistisch slank en recht

De trap en rail moeten zo minimalistisch mogelijk zijn.

Vooral voor de zes meter lange glijstang vergt dat grote nauwkeurigheid bij het maken. De steuntjes zijn aan rail gelast. Ze moeten dus precies op de juiste plek en recht zitten, om de rail zo netjes mogelijk te kunnen monteren.

De bomen van het trappetje moeten, ondanks het lassen, kaarsrecht blijven. Daarnaast is het zaak om het beugeltje bovenaan de trap, dat over de glijstang heen valt, mooi te integreren in het ontwerp.

Trap met geleider voor boekenkast van zwart staal

Staal zwart gepoedercoat

De tredesupport van de ladder is gemaakt van een stalen koker formaat 20×20 mm. De bomen van de trap zijn gemaakt van koker formaat 40x20mm, wat voldoende steun biedt om veilig op te kunnen staan.

Zowel trap als geleider zijn zwart gepoedercoat in fijnstructuur. Dit versterkt de minimalistische uitstraling: less is more.

Slank trappetje van staal

De steunen van de zes meter lange geleider zitten precies op de juiste plek, afgestemd op de indeling van de boekenkast.

Verschuifbare ladder voor boekenkast

Stalen trap of ladder op maat

Een stalen trap of ladder aan een geleider is heel praktisch. Je benut er de ruimte in je keuken of kast optimaal mee. Tegelijkertijd voeg je met een trap van staal een echte blikvanger toe aan je interieur.

Metaalbedrijf Stuk van Staal maakt stalen trappen en geleiders op maat voor elke ruimte. Ik maak graag een tekening voor je, neem contact met me op voor de mogelijkheden.