Stalen antislip ladder op wieltjes

Trappen

Ontwerp Productie Montage

31 oktober 2021

Staal kokerprofiel Plaatwerk

Hoogte trap: 2,90 m Breedte roede: 4 m

Een stalen, drie meter hoge trap met antislip-treden en wieltjes, om veilig bij de hoogste schappen van een kast in een klaslokaal te komen.

Projectbeschrijving

Een schooldirecteur vroeg me om een verrijdbare trap te maken voor een hoge kast in een klaslokaal. Met het oog op de veiligheid van de gebruikers diende de trap voorzien te zijn van antislip-treden. De ladder moest stevig zijn, zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Ik ontwierp een slanke, stalen ladder van bijna drie meter hoog, die extra stevig staat dankzij de brede basis. De trap is eenvoudig te verplaatsen dankzij de wieltjes en roede van meer dan vier meter lang.

Steun dankzij extra treden

Deze stalen ladder is niet volledig tot bovenaan voorzien van treden. Dat hoeft ook niet, want je eigen lichaamslengte doet ook mee. Wel plaats ik altijd nog één of twee extra bovenste treden. Zo kun je met je scheenbeen extra steun zoeken tegen een trede aan, als je de kast helemaal in moet duiken.

De treden zijn gemaakt van antislip traanplaat. De randen daarvan heb ik mooi afgerond, zodat ze niet te scherp zijn, mocht je er tegenaan lopen. Dit met het oog op de veiligheid.

De treden zijn gemaakt van antislip-traanplaat met keurig afgeronde randen voor extra veiligheid.

Verrijdbare stalen ladder met zwenkwieltjes

Aan de onderkant van de trap zijn zwenkwieltjes bevestigd, die inzakken als je erop gaat staan. Hij staat dan heel stevig op de grond. Zodra je weer van de trap afstapt, komt hij los van de grond en kun je hem verrijden.

Ik heb er veel zorg aan besteed om dit systeem tot op de millimeter te laten kloppen. Het is gemakkelijk om centimeters marge aan te houden, maar het is veel mooier wanneer een trapje slechts een paar millimeter boven de grond zweeft. Je hebt dan bovendien niet het gevoel dat de trap letterlijk inzakt, zodra je erop gaat staan.

Nauwkeurig maatwerk vergroot het gebruiksgemak en de luxe uitstraling van deze trap.

Ladder hangt in 4 meter lange rail

Aan de bovenkant hangt de trap met rolletjes in een rail van ruim vier meter lang. Zodra er geen gewicht op de ladder rust, kunnen leerkrachten hem eenvoudig langs de roede heen en weer rollen. Precies tot waar ze moeten zijn in de kast.

Ter bescherming is vilt aangebracht op de plekken waar de trap contact maakt met de vloer en de kast.

Strakke afwerking met poedercoating

Deze stalen ladder is zo strak mogelijk uitgevoerd. Alle lassen heb ik met zorg vlak geslepen, zodat overal nette hoekjes zichtbaar zijn en de trap wel uit één stuk lijkt te zijn gemaakt.

De afwerking met zwarte poedercoating in fijnstructuur versterkt de minimalistische, strakke uitstraling.

Stalen ladder op maat laten maken

Ga voor gebruiksgemak en stijlvolle luxe met een op maat gemaakte, stalen bibliotheektrap of ladder. Je kunt alles zelf bepalen, van de maten van ladder en roede, tot de onderdelen zoals wieltjes en houten treden.

Neem gerust contact met me op en deel jouw wensen en ideeën! Graag kom ik kijken en vertel ik je meer over de mogelijkheden.