Verrijdbare witte bibliotheektrap

Trappen

Ontwerp Productie staalwerk

9 november 2022

Breedte roede: 4,5 m Hoogte trap: 2,70 m

Staal koker Poedercoating RAL 9016

Deze verrijdbare witte stalen bibliotheektrap
bereikt de hele breedte van de boekenkast,
dankzij de wieltjes aan onder- en bovenkant.

Foto’s: Xander Meinertsma, IXEM meubel- en interieurontwerp.

Witte bibliotheekladder van staal

Voor een boekenkast maakte Metaalbedrijf Stuk van Staal een maatwerk stalen ladder op wieltjes. De ladder hangt aan een 4,5 meter lange roede en is verrijdbaar van links naar rechts.

De roede is aangebracht over de gehele breedte van de boekenkast. De steunen van de rail zijn precies in lijn met de verticale delen van het wandmeubel, dat is vervaardigd door Xander Meinertsma van IXEM meubel- en interieurontwerp.

Soepel rollende, gelagerde wieltjes

Aan de bovenkant van de ladder zitten hoogkwalitatieve, gelagerde wieltjes, die soepel rollen en netjes verstopt zijn achter stalen wielkastjes. Aan de onderkant zitten – eveneens gelagerde – zwenkwieltjes die inzakken, zodra je op de trap gaat staan. De ladder staat dan stabiel op de grond en is gemakkelijk te betreden.

Staat er geen gewicht op het trapje, dan zweeft het circa een centimeter boven de grond en kun je het heen en weer rollen.

Foto’s: Xander Meinertsma, IXEM meubel- en interieurontwerp.

Stalen ladder strak afgewerkt

Zoals bij al mijn stalen trappen heb ik veel aandacht besteed aan de afwerking. Alle zichtbare lassen zijn vlak geslepen, zodat het staal oogt als uit één stuk.

Als afwerking is gekozen voor een fijnstructuur poedercoating in RAL 9016, een mooie helderwitte kleur die past bij de boekenkast. De houten treden voegen warmte en luxe toe aan dit strakke, stalen trapje.

Alle zichtbare lassen zijn vlak geslepen, zodat het staal oogt als uit één stuk.

Bibliotheektrap van staal op maat

Wil je een stalen bibliotheektrap op maat laten maken? Metaalbedrijf Stuk van Staal is hierin specialist. Samen bespreken we jouw wensen, de toepassing van de trap en de ruimte waarin het komt te staan.

Je kunt alle details zelf bepalen. Welke kleur wil je, moet de ladder verrijdbaar of inklapbaar zijn, wil je houten of stalen tredes? Zomaar enkele opties waaruit je kunt kiezen. Het resultaat is een sierlijke, functionele en perfect afgewerkte bibliotheektrap: een echte meerwaarde voor je interieur.