Wenteltrap naar vide

Trappen

Ontwerp Productie Montage

8 mei 2021

2,80 m hoog 600 mm breed (tredes)

Staal Multiplex

Deze elegante wenteltrap staat in een open
ruimte in de woonkamer en vormt daar een
speelse blikvanger.
Open wenteltrap naar vide vanuit woonkamer

Wenteltrap van hout en staal

Projectbeschrijving

In een modernistisch woning moest in de woonkamer een open trap komen naar een vide. Vanwege de vele raampjes in de gevel, was een normale steektrap geen optie. Daarom is gekozen voor een compacte wenteltrap.

Deze minimalistische wenteltrap staat in een hoek van de huiskamer en neemt daar weinig vierkante meters in beslag. Hij overbrugt een hoogte van 2,80 meter naar de volgende verdieping.

Design wenteltrap voor woonkamer

Speelse blikvanger

Het leuke van een wenteltrap is natuurlijk dat je een heel interessante vorm krijgt. Van alle kanten draait ‘ie en speelt ‘ie met de ruimte. Dat is altijd boeiend: van bovenaf gezien, als je erop loopt, en vanaf de zijkant gezien.

Stalen en houten trap voor loft of villa

Van alle kanten draait en speelt deze trap met de ruimte.

Minimalistische trap

De constructie is minimalistisch, bestaande uit een stalen buis met gelaste T-profielen en staalstrips. Om de wenteltrap te kunnen koppelen met de bovenste verdieping, heb ik daarnaast een plateau gemaakt van staalstrip.

De voetplaat van de wenteltrap bevindt zich onder de parketvloer en is dus blind gemonteerd.

Houten tredes

De tredes zijn eveneens door mij geleverd en zijn gemaakt van multiplex. Het staal is gelakt in een antracietkleur, passend bij andere elementen in de woonkamer.

Wenteltrap van staal met houten tredes
Trap van staal en hout voor loft
Trap van staal en hout naar vide van loft

Stalen trap op maat laten maken

Zoek je een stalen trap voor jouw woning of bedrijf, die niet alleen functioneel is maar er ook stijlvol uitziet? Van industriële ladders tot minimalistische designtrapjes en van wenteltrappen tot moderne steektrappen: Metaalbedrijf Stuk van Staal ontwerpt, produceert en monteert jouw ideale trap.

Neem gerust contact met me op. Na een afspraak op locatie en het doorspreken van de wensen, bepalen we samen het ontwerp en maak ik de trap perfect op maat.