Wijnrek en roomdivider combinatie

Wijnrekken

Ontwerp Productie Montage

4 juni 2021

3 x 2,40 x 0,50 m

Koker Plaatmateriaal Poedercoating zwart fijnstructuur

Deze grote wijnkast fungeert als roomdivider
én camoufleert de keukendeur van een
restaurant.

Review van de klant:

“Bart is een echte vakman die voor ons een prachtig en kwalitatief hoogwaardig wijnrek c.q. roomdivider heeft gemaakt. Hij ontwerpt en maakt zijn producten helemaal zelf en dat werkt heel plezierig. Je zit niet vast aan één model; alles is mogelijk. Wat daarbij heel fijn is, is dat Bart zich aan zijn afspraken houdt. De uitvoering, de prijs, de levertijd, alles zoals afgesproken. Vandaar 5 sterren van Golfclub Capelle.”

Dhr. Cleton, juni 2021

Projectbeschrijving

Ik werd benaderd door een stichting die het restaurant van een golfclub aan het verbouwen was. Als kers op de taart wilden zij een grote wijnkast, die tevens zou fungeren als roomdivider. Het wijnrek moest ook het zicht belemmeren op de keukendeur die open en dicht gaat.

Op basis van de opgegeven globale maten heb ik een indicatieve prijs gemaakt, waarna ik op locatie ben komen kijken, meten en praten.

De opdrachtgevers hadden al een grote wijnkast van mij gezien en die sprak ze erg aan. Hier heb ik een variant op gemaakt. Mét twee diagonale rijen liggers om wijnflessen in vol ornaat te tonen, en bovenin een rek waar je ook een dubbele rij flessen op kan leggen.

Wijnkast voor 372 wijnflessen

In totaal kunnen 376 flessen in dit grote wijnrek, als je de wijnkistjes meetelt. In de rekken en kruizen zelf is ruimte voor 276 flessen.

De diagonale liggers voor het tonen van wijnflessen, vormen een stijlvol en decoratief element. Deze rijen zijn op borst- en ooghoogte.

Dubbele rij wijnflessen bovenin

De wijnkast heeft bovenin één rek waar je ook een dubbele rij flessen op kan leggen. Dit maakt de uitstraling minder strak en clean, waardoor je een wat industriëlere uitstraling krijgt. Iets vrijer en losser dan wanneer je elke rij flessen een eigen rek geeft.

Kruizen voor extra wijnopslag

De wijnkast bevat onderin vier ‘kruizen’ voor extra wijnopslag. Deze zijn op een verhoging geplaatst, een idee van de opdrachtgever. Mochten mensen per ongeluk met hun voet tegenaan de kast komen, dan vormt de plint een barrière.

De kruizen zijn uitgevoerd in plaatmateriaal van 3 millimeter dik; lekker robuust dus. Hierdoor blijven deze delen zeker strak en recht, óók in het geval er ooit een fles of iets anders op zou vallen.

Plank voor wijnkistjes

Op de kruizen rust een metalen plank waar wijnkistjes op gezet kunnen worden. Een sfeervol element in elke wijnkast!

Robuuste, industriële look

De opdrachtgever wilde graag een wat robuustere, industriële look voor dit wijnrek. Waar ik normaal gesproken in de uitvoering nadrukkelijk de slankheid opzoek, ben ik in dit geval uitgegaan wat dikkere staalprofielen. Hierdoor krijgt de wijnkast meer body. Dat mag ook, want hij fungeert als room divider. Het is een bullet proof wijnkast, die tóch slank oogt.

Deze wijnkast is ook wat breder dan een wijnkast die tegen de muur wordt geplaatst. De ruimte eromheen staat dit toe. Bovendien zorgt de extra breedte vanaf de zijkant gezien voor rustigere verhoudingen en een robuustere uitstraling.

De industriële uitstraling wordt verder versterkt doordat het volledige meubel in staal is uitgevoerd, zonder houten planken.

Verzorgd tot in het allerkleinste detail

De opdrachtgever wilde de lassen graag vlak geslepen hebben. En als ze dát willen, dan krijgen ze perfectie. Dan zorg ik ervoor dat de hoekjes prachtig strak zijn en je dus echt niets meer van het laswerk ziet. Daar haal ik veel voldoening uit en kan ik mijn vakmanschap in kwijt. Dat het tot in het allerkleinste detail verzorgd en af is.

De hoekjes zijn perfect mooi strak, je ziet niets meer van de lassen.

4 wijnrekken superstrak tegen elkaar geplaatst

Het meubel bestaat uit vier wijnrekken, die super strak tegen elkaar zijn geplaatst. Tussen de staalkokers zit maximaal een millimeter afwijking. Dit vergt veel ervaring en concentratie, zeker bij dit slanke materiaal. Je moet alles op alles zetten om te zorgen dat de kokers ook halverwege nog precies aan de maat én recht zijn. Dat is perfect gelukt.

Wijnrek stevig bevestigd aan de vloer

De wijnkast is door mij vastgezet aan de vloer en alle vier de delen zijn gekoppeld. Mocht iemand er toch een keer tegenaan leunen of lopen, dan zal de kast niet omvallen. Eigenlijk kan dat sowieso niet, maar better safe than sorry.

De vier delen zijn boven en onder gekoppeld voor stevigheid. Aan de onderkant is dit blind gebeurd met steuntjes, omdat de kruizen er overheen zitten. Aan de bovenkant zijn de delen met minimale gaten en boutjes gekoppeld.

Zwarte fijnstructuur poedercoating

De poedercoating is zwart fijnstructuur, in RAL 9005. Dit past mooi bij de andere zwart geschilderde elementen in het restaurant, zoals de balken en de onderstellen van de stoelen.

Groot wijnrek op maat laten maken

Wil je een groot wijnrek laten maken voor je woning, restaurant, hotel of kantine? Metaalbedrijf Stuk van Staal maakt het naar jouw wensen. Graag vertel ik je over de vele opties. Denk aan houten delen, een inschenktafel, verlichting, de kleur van de poedercoating, hangers voor wijnglazen en planken voor wijnkistjes. Neem gerust contact met me op.