Dubbele stalen deur met kanaalglas

Deuren

Inmeten Productie Montage

21 maart 2024

2,35 m hoog x 1,92 m breed

Staal koker, staf en strip Gehard figuurglas (Canale blank)

Deze stalen scharnierdeuren hebben een vleugje
Art Deco grandeur dankzij het kanaalglas en
de ronde hoeken in het frame.

Openslaande stalen deuren met streepjesglas

Voor een nieuwbouwappartement in Tilburg had de interieurontwerpster, Studio Amber Isabel, dubbele stalen deuren tussen de gang en de woonkamer voorzien. Zij heeft de kleur en indeling bepaald. Ik heb haar schets uitgewerkt en, na overleg met de klanten over opties, de deuren vervaardigd en gemonteerd.

Slanke profielen met afgeronde hoeken

Wat opvalt aan deze deuren, zijn de afgeronde hoeken van de sponningen. Dit is een gevolg van het ontwerp waarin L-vormige ruiten zijn verwerkt.

De binnenhoek van L-vormig figuurglas heeft altijd een grote radius (ronde hoek). Ik wilde die niet verstoppen door middel van een bredere sponning die de deur zijn slankheid zou doen verliezen. Een optie was om de vorm van de sponning aan te passen aan het glas. Dat resulteert in de ronde buitenhoeken van het frame. Dankzij deze oplossing oogt de deur zeer slank met een elegante vorm.

Afgeronde sponningen ogen hetzelfde aan beide kanten

 De uitdaging was om het buigwerk van de sponningen en de ‘contra frames’ aan de andere kant van de deur precies gelijk te maken. Sommige delen heb ik warm gestookt, andere gelast en daarna rond geslepen.

Het moest super nauwkeurig gemaakt worden, tot op de halve millimeter nauwkeurig. Dat is zeer geslaagd. Beide aanzichten van de scharnierdeuren zijn precies gelijk.

 

Lassen zorgvuldig vlak geslepen

Alle lassen heb ik zorgvuldig vlak geslepen. Hierdoor oogt het staal als uit één stuk. De hoekjes zijn met de hand uitgevijld om ze mooi strak te krijgen.

De scharnierdeuren passen precies in de opening, op de millimeter af, en ze hangen perfect parallel.

De scharnierdeuren hebben een zeer hoge mate van afwerking.

Deuren sluiten subtiel met magneetsluiting

De deuren zijn voorzien van een magnetische sluiting. Ze vallen heel zacht tegen een rubber aan, vrijwel geluidloos en subtiel.

De handgrepen zijn minimalistisch en elegant vormgegeven.

Kanaalglas is veiligheidsglas

In al mijn deuren pas ik veiligheidsglas toe. Ook dit kanaalglas (streepjesglas, officiële benaming is Canale Blank) is gehard veiligheidsglas. Je valt er niet zomaar doorheen, en áls het gebeurt, ontstaan geen levensgevaarlijke punten in het glas, maar breekt het in talloze stukjes uiteen.

Grijsbruine poedercoating sluit aan bij interieur 

Met stalen deuren kun je prachtig kleur toevoegen aan of interieur. Deze deuren hebben een mooie grijze kleur gekregen met een vleugje bruin erin; wat aansluit bij het gebalanceerde interieur. Gekozen is voor een poedercoating in fijnstructuur.

Deze stalen deuren maken het appartement helemaal af en zorgen voor grandeur. Ze zijn een echte blikvanger.

Stalen deur in kleur met figuurglas

Wil je graag een stalen deur of pui laten maken en hecht je daarbij aan de hoogste mate van afwerking? Een luxe stalen deur met prachtig afgewerkte, strakke details, in elke gewenste kleur en met (figuur)glas naar keuze? Neem dan contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal. Samen maken we een ontwerp volledig naar jouw wensen, waarna ik de constructie met de grootste zorg voor je realiseer.