Taatsdeur in parelmoer bruin met figuurglas

Deuren

Ontwerp en inmeten Productie Montage

1 februari 2023

Afm. 2,70 x 1 m.

Koker en staf Poedercoating 'enodic brown'

Deze slanke taatsdeur met figuurglas vormt
een sprankelende, semi-transparante scheiding
tussen hal en keuken.

Slanke stalen taatsdeur met parelmoeren glans

Mijn klanten wilden graag een donkere stalen deur om een accent aan te brengen in hun voornamelijk witte interieur. Ik stelde voor om te kiezen voor ‘enodic brown’, een prachtige warme, brons-bruinige kleur met een subtiele parelmoeren glans. De tint is donker genoeg om voor het gewenste grafische effect te zorgen.

Omdat de voordeur van glas is en inkijk geeft vanaf de straat, is gekozen voor kathedraalglas. Dit figuurglas zorgt voor een semi-transparante transparante scheiding.

Ultra slank profiel oogt beide kanten hetzelfde

De vlakverdeling van de deur is aangedragen door de klant. Het is een rustige, heldere indeling met een handgreep van boven tot onder.

Het profiel is ultra slank. Ik heb het zelf samengesteld uit stalen koker en staf. Het aanzicht van de deur is aan beide kanten gelijk; je ziet dus aan beide kanten de interessante glaslatten en sponningen.

Alles oogt als uit één stuk staal gemaakt, doordat ik alle lassen zorgvuldig vlak heb geslepen. Je ziet dus geen naden zoals bijvoorbeeld bij aluminium. De hoekjes heb ik met de hand uitgevijld om ze mooi strak te krijgen.

 

Alles oogt als uit één stuk staal gemaakt.

Normaal gesproken kun je een taatsdeur aan beide kanten openzetten. In overleg met de klant heb ik ervoor gezorgd dat deze deur maar één kant op kan; hij draait open naar de keuken toe. De wc-deur bevindt zich namelijk in de draaicirkel aan de andere kant. We wilden beschadigingen door contact met de klink van de wc-deur voorkomen.

Slanke boven- en onderdorpel, geen kozijn nodig

De onder- en bovendorpel zijn heel slank; het minimum van wat een taatsdeur nodig heeft. Als je de deur opent, is er verder geen kozijn, in tegenstelling tot bij een scharnierdeur. De taatsdeur is letterlijk een schijf. Dat is heel mooi, helder en minimalistisch.

Onder de deur zitten de voetjes van de scharnieren, ook deze zijn heel minimaal en klein. Als de deur eenmaal hangt, is hij eenvoudig en soepel open en dicht te doen.

Elegante stalen taatsdeur op maat

Overweeg je een taatsdeur en hecht je daarbij aan de hoogste mate van afwerking? Een slanke stalen deur met strakke details en in elke gewenste kleur? Neem dan contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal. Samen maken we een ontwerp volledig naar jouw wensen, waarna ik de constructie met de grootste zorg voor je realiseer.