Verrijdbare trapjes voor wijnkelder

Trappen

Ontwerp Vervaardiging Montage

10 juni 2021

Hoogte trappen: 2,3 m Breedte roedes: 4,5 m

Stalen kokers Eikenhout Poedercoat zwart fijnstructuur

Deze slanke stalen trappen op wieltjes geven een luxe-industriële look aan een betonnen wijnkelder.

Review van de klant:

Bart heeft voor ons twee verrijdbare metalen trapjes op maat gemaakt voor in de wijnkelder. Zeer mooi resultaat met perfecte afwerking en heel functioneel. Aangename samenwerking en prijs zoals vooraf afgesproken.

Dhr. Fannes, juni 2021

Tweelingladders van staal

Projectbeschrijving

Deze klant heeft in zijn nieuwbouwwoning een prachtige wijnkelder laten metselen van beton en steen. Maar de bovenste planken zijn niet eenvoudig te bereiken. Hij wilde daarom twee stalen, verrijdbare bibliotheektrappen op maat laten maken. Deze moesten zowel mooi als functioneel zijn.

Ik ontwierp twee rolbare, stalen ladders met roedes over de gehele lengte van de wijnkelder. De trapjes hebben een luxe uitstraling dankzij de slanke, strakke uitvoering en de zwartgelakte houten treden.

Aan de onderkant zijn flexibele zwenkwieltjes aangebracht, die gemakkelijk rollen op de ruwe, ongelijkmatige tegelvloer.

Vanwege de ongelijkmatige tegelvloer van
de wijnkelder zijn de twee trapjes uitgerust
met flexibele zwenkwieltjes. Deze zoeken
zelf hun weg.

Roede over gehele breedte van de wijnkelder

De twee stalen trappen hebben allebei een roede van 4,5 meter lang over de gehele breedte van de wijnkelder. Vanwege die lengte heb ik elke roede in twee delen naar de kelder moeten brengen en ter plekke moeten samenvoegen. Dankzij de nodige voorbereiding zie je daar bijna niets van.

Van tevoren heb ik geboord, getapt en draadeindes aangebracht in de roededelen. In de wijnkelder heb ik ze vrijwel naadloos als een biljartkeu aan elkaar geschroeft. Je moet het weten, wil je het zien.

Wieltjes verstopt achter wielkastjes

Aan de bovenkant van de trapjes zitten hoogkwalitatieve wieltjes met lagers, deze zijn netjes verstopt achter stalen ‘wielkastjes’. Ook de onderste wieltjes hebben lagertjes, zodat alles jarenlang soepel blijft rollen.

Trapjes zetten zichzelf op de grond

Als je ze niet gebruikt, zweven de trapjes een paar millimeter boven de grond. Ga je erop staan, dan zetten ze zichzelf op de grond.

Ik heb er veel zorg aan besteed om dit systeem tot op de millimeter te laten kloppen.

Het is gemakkelijk om centimeters marge aan te houden, maar het is veel mooier wanneer een trapje slechts een paar millimeter boven de grond zweeft. Je hebt dan bovendien niet het gevoel dat de trap letterlijk inzakt, zodra je erop gaat staan. Nauwkeurig maatwerk vergroot in dit geval het gevoel van luxe, soliditeit en het gebruiksgemak.

Nauwkeurig maatwerk vergroot het gebruiksgemak en de luxe uitstraling van deze trappen.

Eikenhouten treden

Beide trappen zijn uitgevoerd met fraaie houten treden, met zorg vervaardigd door Meubelmakerij Ralph Herbers. De tredes lopen taps toe aan de onderkant, wat de minimalistische uitstraling van de ladders versterkt.

De tredes worden gemaakt van vol eikenhout. In dit geval zijn ze zwartgelakt maar de tredes zijn in elke kleur leverbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook blank eikenhout, whitewash, kersen of mahonie als kleur overwegen. De nerf van het hout blijft zichtbaar onder de lak, dus je ziet dat een echt natuurproduct is.

Zwarte poedercoating

De twee trapjes en roedes zijn afgewerkt met een zwarte fijnstructuur poedercoating. Het zwarte staal contrasteert mooi met het beton in de wijnkelder. De slanke ladders en roedes zorgen voor een industriële look, terwijl het geheel toch luxe oogt.

Stalen trap op maat laten maken

Voeg luxe toe aan je wijnkelder met een op maat gemaakte, stalen bibliotheektrap of wijnkast. Je kunt alles zelf bepalen, van de maten van ladder en roede, tot de onderdelen zoals wieltjes en houten tredes.

Neem gerust contact met me op en deel je wensen en ideeën. Graag kom ik kijken en vertel ik je meer over de mogelijkheden.