Waarom kiezen voor staal voor jouw project? 5 redenen.

#1 Met staal is alles te maken

De mogelijkheden om met staal dingen te maken, zijn vrijwel onbeperkt. Het laat zich – met de juiste kennis en gereedschappen – goed bewerken. Daardoor kun je het zo gek niet verzinnen, of het is te maken.

Neem bijvoorbeeld deze stalen bol van vier meter doorsnede: ambitieus maar realiseerbaar. Dus wees creatief en ontwerp het maar! Staal is bovendien erg voordelig.

 

Grote stalen bol ASML Glow

Stalen bol van 4 meter doorsnede.

#2 Staal is enorm duurzaam

Jouw stalen constructie of object kan eeuwen meegaan. Staal roest niet, mits op de juiste manier nabehandeld. Gepoedercoat staal blijft bijvoorbeeld jarenlang mooi, in weer en wind. RVS, cortenstaal en messing zijn zelfs volledig onderhoudsvrij. Bij deze materialen kun je de kleur van het metaal laten spreken.

 

 

Diepe honingraat bakken voor haardhout

Cortenstalen haardhoutbakken: bijzonder duurzaam.

#3 Het is esthetisch flexibel

Je kunt staal een bepaalde uitstraling meegeven. Het kan heel zwaar ogen, maar ook slank. Industrieel of hightech en super strak. Minimalistisch of decoratief. Dat heeft allemaal te maken met het ontwerp, de profielen die je gebruikt en de nabehandeling. Op die manier kun je precies het gewenste resultaat bereiken.

Slank stalen wijnrek met strakke afwerking.

#4 Vele afwerkingen zijn mogelijk

Poedercoaten, galvaniseren, lakken of blank laten? Het is maar net welke uitstraling je wenst voor je project. Stalen kozijnen, hekwerken of andere objecten kunnen in alle RAL-kleuren worden gelakt of gepoedercoat. Je kunt dan vaak ook nog kiezen voor een matte, (hoog)glanzende of metallic afwerking. 

Uiteraard levert metaalbedrijf Stuk van Staal het eindproduct met de afwerking die je wilt en adviseer ik daar graag over.

 

Stalen wijnrek voor honderden flessen

Wijnrek van blank staal.

#5 Staal is goed te combineren met glas en hout

Je kunt staal perfect combineren met andere materialen zoals glas en hout. Dat is heel mooi bij meubels zoals wijnrekken en stalen trappen, met een zowel minimalistische als warme uitstraling. Dankzij mijn ervaring in allerhande projecten, van bouw en meubelen tot kunstprojecten, heb ik een goed gevoel voor materiaalcombinaties.

Elk idee dat je hebt, is uitvoerbaar, is mijn overtuiging. Constructiebedrijf Stuk van Staal kan je daarbij begeleiden en ook het project voor je uitvoeren. Je kunt rekenen op een advies over de uitvoerbaarheid van je project. Neem gerust contact op en leg je specifieke wensen voor. Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

© Stukvanstaal.nl