Replica imperial voor oldtimer 2CV

Specials

Inmeten Ontwerp op basis van foto's Productie Montage

11 januari 2022

Koker staal Poedercoating

Een stalen imperial voor een Citroën 2CV Fourgonnette
oldtimer. Zorgvuldig uitgevoerd in de oude stijl én met
verbeteringen van nu.

OLD imperial voor Deux Chevaux Fourgonnette

Originele dakdragers voor de Citroën Deux Chevaux (2CV) uit de jaren ’70 zijn niet meer te verkrijgen – althans niet in goede staat. Dus vroeg de eigenaar van een oldtimer besteleend me of ik een stalen imperial van het merk OLD na kon maken.

Hij is met zijn auto naar mijn metaalbedrijf in Breda gereden, zodat ik het dak exact kon opmeten. Aan de hand van foto’s van de originele imperial heb ik vervolgens een replica gemaakt. Een prachtige stalen dakdrager in de oude stijl – maar wel met enkele verbeteringen van nu.

Dakdrager steviger uitgevoerd

Deze nieuwe stalen dakdrager is nét wat steviger uitgevoerd dan het dunwandige origineel uit jaren ’70. Zo heb ik iets dikkere kokers gebruikt, zonder dat je verschil ziet.

Geen lakschade

Imperials werden in de jaren ’70 gewoon staal-op-staal bevestigd, met lakschade tot gevolg. Men schrok er niet voor terug om gaten in het dak te boren voor de bouten.

De replica die ik heb gemaakt, is perfect op het dak van de auto geklemd en is dus demontabel. De nieuwe imperial staat netjes op rubbers en beschadigt de auto niet. Als hij er vanaf wordt gehaald, zie je niet dat er ooit een imperial op stond.

 

De nieuwe imperial is in de oude stijl uitgevoerd, inclusief de fraaie rondingen, maar is bruikbaarder dan het origineel.

Poedercoating beschermt tegen roest

De replica dakdrager voor de Deux Chevaux (C2V) is goed beschermd tegen roest. Het staal is gestraald, vervolgens voorzien van een primer en afgewerkt met een poedercoating.

We hebben gekozen voor een poedercoating zonder structuur en in hoogglans. Hierdoor ziet de dakdrager eruit alsof hij is gelakt, net als in de jaren ’70.

Kleur versterkt originele uitstraling imperial

Voor de kleur van de poedercoating hebben we gekeken naar de bumper van de besteleend. Destijds hadden de bumpers en imperials van de Eend dezelfde standaardkleur. De RAL-kleur van de poedercoating komt dichtbij deze originele kleur.

Zichtbare lassen dragen bij aan retro look

Gewoonlijk slijp ik de lassen in mijn werk vlak, voor een strak resultaat. Bij deze imperial heb ik dat niet gedaan. Immers: in de jaren ’70 sleep de fabrikant de lassen óók niet vlak. De zichtbare lassen dragen bij aan de retro look van de replica dakdrager.

De plaatjes met uitsnede ‘OLD’ aan de zijkant van de dakdrager heb ik na laten maken op basis van foto’s van het origineel.

Vintage imperial of dakdrager laten maken

Zoek je een stalen dakdrager op maat, die past bij de vintage uitstraling van je oldtimer? Wil je een eigen ontwerp laten uitvoeren of juist een replica laten maken – prachtig vervaardigd in de oude stijl maar met het gebruiksgemak van nu? Alles is mogelijk met staal!

Neem voor meer informatie contact op met metaalbedrijf Stuk van Staal. Samen maken we een ontwerp volledig naar jouw wensen, waarna ik het product met zorg voor je realiseer.