Witte bibliotheektrap met vier roedes

Trappen

Ontwerp Productie Montage

31 juli 2021

Trap: 2,20 m hoog Roedes: 3 m lang

Stalen koker Stalen staf Massief eikenhout Witte zijdeglans poedercoating

Deze stalen, witte bibliotheektrap
maakt de boeken in een tuinhuis
gemakkelijk bereikbaar.

Witte stalen ladder en vier roedes

Projectbeschrijving

Deze klanten wilden een bibliotheektrap voor hun tuinhuis, dat ze als leesruimte gebruikten. Tegen elke wand was een hoge boekenplank gemaakt, een soort vide in het vierkant. De boeken op die plank wilden ze gemakkelijker kunnen pakken.

Zo kwamen we tot het ontwerp van een stalen ladder en vier roedes; tegen elke wand van het huisje één. Je kunt het trapje eenvoudig over elke roede hangen en neerzetten op de plek waar je moet zijn.

Trap en roedes gepoedercoat in ‘Verkeerswit’

Alles in het tuinhuis was wit geschilderd in RAL 9016, ofwel ‘Verkeerswit’. Dat is wit met een heel klein tikje grijs erin. Het was logisch om de stalen trap en roedes ook wit te maken. Ze zijn voorzien van een poedercoating in dezelfde RAL-kleur.

Er is niet gekozen voor een poedercoating met fijnstructuur, maar voor een gladde, zijdeglans poedercoating. Dat ziet er heel strak en glad uit. Deze witte, frisse, minimalistische trap past gewoon heel mooi in het ietwat brocante tuinhuis.

Eikenhouten witte treden

De treden zijn gemaakt van massief eikenhout, wat de trap een prachtige, luxe uitstraling geeft. De treden zijn met zorg vervaardigd door meubelmaker Ralph Herbers. Ze ogen heel slank dankzij de taps toelopende vorm.

Het hout is wit gespoten, waarbij je goed de nerf van het hout blijft zien. De treden contrasteren subtiel met het zacht glanzende, witte staal.

design-trap-staal-wit-houten-trede

De eikentreden contrasteren subtiel met
het zacht glanzende, witte staal.

Lassen vlakgeslepen

Alle lassen aan deze trap zijn vlakgeslepen, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. De ladder oogt alsof hij is gemaakt uit één stuk van staal. Dit maakt hem heel minimalistisch, strak en luxe.

De beugels, waarmee het trapje over de roede hangt, zijn aan de binnenkant beschermd met wit vilt. Ook aan de onderkant van de poten zit vilt.

vilt-roede-witte-stalen-trap

Treden dichtbij elkaar voor extra gebruiksgemak

De treden heb ik wat dichterbij elkaar geplaatst dan ik normaal gesproken doe, omdat het trapje wordt gebruikt door een al wat ouder koppel. De toevoeging van een extra trede maakt dit mogelijk.

De trap staat voldoende schuin om hem gemakkelijk te kunnen beklimmen.

Stalen trap op maat laten maken

Zoek je een trap van staal voor jouw woning of bedrijf, die niet alleen functioneel is maar er ook stijlvol uitziet? Metaalbedrijf Stuk van Staal maakt jouw trap volledig naar je eigen wensen. Houten of stalen treden, wieltjes, een kleur naar keuze: graag vertel ik je over de vele opties.

Neem gerust contact met me op. Na een afspraak op locatie en het doorspreken van de wensen, bepalen we samen het ontwerp en maak ik de trap perfect op maat.